Civil

2015.06.09. 08:50

Az internetes molesztálásról ír könyvet Kalapos Éva - A népszerű szerző a Berszenyi könyvtár vendége volt

Szombathely - Sikerlistás szerző volt a megyei könyvtár könyvheti vendége.

Civil Tudósítónktól

Kalapos Éva és könyveinek olvasói emlékezetes találkozón vettek részt pénteken. Az író annak örülhetett, hogy valódi beszélgetés részese lehetett. A DAC könyvek barátai pedig érdekes műhelytitkokat tudhattak meg a sorozat alkotójától.

Kalapos Éva, Zsigri Mária. Fotó: Nagy Éva

Az indító bemutatkozást követően szűnni nem akaróan lendültek a kezek a magasba. Számos kérdés hangzott el az alkotási folyamat sajátosságairól, a kiadó és a szerző munkakapcsolatáról, a szereplőteremtésről, a történetbonyolításról, a várható folytatásról. Többen elmondták, hogy melyik karakter a kedvencük, hogy azért szeretik olvasni ezeket a regényeket, mert érzékeny, kényes témákat is felvállal. Javasolták, hogy A tökéletes randevú nyomtatásban is jelenjen meg, mert az e-book formátumot nem mindenki szereti olvasni. Megtudtuk, hogy a sorozat befejező kötete a jövő év elejére várható, és talán lesz még majd egy ráadás kötet, a már fiatal felnőttekké érő hajdani tinédzserekről. De előbb örülhetünk még egy önálló kötetnek, amelynek tárgya egy manapság égető probléma, az internetes molesztálás lesz.

Közönség, Kalapos Éva, Zsigri Mária. Fotó: Nagy Éva

Kalapos Éva. Fotó: Nagy Éva

A vendég beavatott minket hétköznapjai világába is. Gondolatainak írásban való rögzítése mindig belső parancs volt számára, mióta megtanulta a betűvetést. Szerette a naplóírást, majd többféle műfajjal próbálkozott. Íróvá válása akkor kezdődött, amikor megnyert egy drámapályázatot. Vonzza a filmek világa, és életének fontos része a zene is, melyet énekesként művel leginkább. Számára az újságírás és a szépirodalmi alkotás édestestvérek, de csak egymástól elkülönítve művelhetők. Amikor a regényeken dolgozik, napi három-négy órára beszippantja a történet, a képzeletében megszülető párbeszédek, monológok és ábrázolások olyan gyorsan követik egymást, hogy alig győzi leírni azokat. Bizonyára ennek is köszönhető, hogy miközben használja a tinédzserek nyelvét, élvezhetően ragadja meg életük örömteli és fájdalmas történéseit, valódi irodalom születik, amely mágnesként vonzza magához az érzékeny olvasókat. Miért is? Mert hiteles! Ahogy a szerzőt is ilyennek ismerhettük meg személyesen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!