Civil

2015.08.30. 08:05

Istentől származik - A Bibliáról

Mindszentkálla - A Biblia Istentől származó könyv, ajándék Istentől, amiért hálásak lehetünk. Ez a páratlan könyv olyan gondolatokat tár fel, amelyeket soha nem ismertünk volna meg. A Biblia a könyvek könyve.

Kovács Gáborné

Olvashatjuk mindezt Mindszentkállán, a faluházban. Augusztus 21-én nyílt meg a kiállítás, mely Zentai Gábor Biblia-gyűjteményéből mutat be 188 darabot. A megnyitón a település polgármestere Keszler Gyula köszöntötte az érdeklődőket. A Tapolcai Batsányi Népdalkör Stark Béla vezetésével, az alkalomhoz illő dalokkal színesítette a rendezvényt. Megnyitó beszédében Cséry Gergő nemesgulácsi plébános a Biblia világába vezette be a megjelenteket. Elmondta, a Biblia a a legtöbb nyelvre lefordított mű, melyet a világ lakosságának kilencven százaléka olvashat saját nyelvén. A Biblia a legnagyobb példányszámban kiadott könyv. Az európai műveltség alapja, az irodalom, a festészet, a szobrászat sok alkotása nem értelmezhető a bibliai ismeretek nélkül. A kiállított könyvek között a legrégebbi könyv 1770-ből származik, a legújabb kiadás 2012-ből való. Nem csak Bibliák láthatók a kiállításon, hanem olyan könyvek, melyeknek létrejöttét a Biblia ihlette. A kiállítás szeptember 1-ig látogatható a mindszentkállai faluházban.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!