Civil

2015.09.03. 09:21

Ősszel megszépül a sopronhorpácsi iskola

Sopronhorpács – Az önkormányzat több milliós felújítást végez az ősz folyamán az általános iskola épületén.

Civil Tudósítónktól

Szeptember, ősz, rövidülő napok, tanévkezdés... vagy talán mégsem? Igazi nyarat füllentett szeptember első napja, talán, hogy még szélesebb jókedvvel induljanak nagyok, kicsik és még kisebbek iskolába. Sopronhorpácson több mint száz diák töltötte be ismét élettel az iskolát egy tartalmas, táborokkal tűzdelt szünidő után.

Az alsós tantermekben új ablakok, vidám gyerkőcök. Fotó: Sodicsné Horváth Gyöngyi

Hagyományosan két épületben folyik a tanítás, a felső tagozat az úgynevezett földszintes iskolában éli mindennapjait, míg a legkisebbek, az alsósok az emeletes épületben, mely 1901-ben épült. Öreg matrónaként sok mindenről tudna mesélni, bár külsején kora egyre kevésbé látszik. Az intézmény fenntartója és működtetője a KLIK, de az önkormányzat nem hátrált ki az intézmény mögül. A nyílászárók teljes cseréje már befejeződött. A külső felújítási munkálatokról a tervek ugyan júniusra elkészültek, szakemberek hiánya miatt azonban ez a nyár folyamán nem valósulhatott meg, őszre tolódott. Októberben a teljes külső felújításon és lábazati szigetelésen kívül sor kerül az ereszcsatorna, valamint az egész tetőszerkezet cserépcseréjére.

– Ez a felújítás komoly üzenetet hordoz számunkra, azon túl, hogy esztétikusabb, élhetőbb környezetet tudunk biztosítani gyermekeinknek -  mondja Varga Hajnalka intézményvezető. - A településnek fontos az iskola léte, működése; fontosak azok a családok, ahol kisgyermeket nevelnek a településen. A környéken nagyon sok jó iskola van, ahol hozzánk hasonlóan, mindent megtesznek az ott tanuló gyermekekért.  Mi azon dolgozunk, hogy ide belépve szülő és gyermek azt érezze, itt a helye.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!