Civil

2015.12.14. 13:39

Aranykör Sében: kettős születésnapot ünnepeltek

Sé – Megalakulásának negyed százados évfordulóját ünnepelte nemrég a helyi Aranykör Klub.

Civil Tudósítónktól

Repül az idő! Nem is olyan régen, 2011 januárjában ünnepeltük a klub megalakulása óta eltelt kettő évtizedet. Hej, azóta újabb öt év telt el, megrakodva búval és örömmel 25 év, az idő hogy lejár! Cserebogár, sárga cserebogár – mondaná Petőfi Sándor, ha mindig aktualizálná az évszámokat.

1990. március 8-án egy kedves meghívó invitálta a séi nyugdíjasokat a Séi Nyugdíjas Klub alakuló foglalkozására. A Berzsenyi Dániel Tanárképző Főiskola hallgatói fogalmazták a meghívót. Élőné Tóth Erzsébet és Régerné Szabó Katalin remélték, hogy a találkozó meghitt és emlékezetes lesz. Egy emberöltő elteltével mondhatom, valóban emlékezetes lett ez a nap.

Vezetőnek Fekete Józsefnét, Margit nénit választották. Helyettese Poór József lett.

Elnézést kérve a költőtől, folytatjuk a vers gondolatait: Hol vagytok ti régi klubtársak? Közületek csak egyet is lássak! Foglaljatok helyet itt mellettünk, hadd felejtsük el, hogy idősebbek lettünk! Az alapítók, akik akkor megjelentek, így ülték körül az asztalt: Fekete Józsefné, Poór József, id. Fekete István, Horváth Rudolfné, Janics Józsefné, Viszked Gyula, Poór Kálmánné, özv. Beke Sándorné, Horváth Mária, özv. Horváth Gyuláné, Borbély Frigyesné, özv. Nárai Gyuláné, Novák Dezsőné, Somlai Miklósné, Viszked Győzőné, Bolfán Józsefné, Szabó Károlyné, Szieber Istvánné, Zsolnai Kálmánné és Páhy Anna.

„Mint nyugtalan madár az ágakon, helyrül-helyre röpköd gondolatom, szedegeti a sok szép emléket, mint a méh a virágról a mézet ” A klub számtalan helyre eljutott már. Sopron a kedveltebb célok közé tartozik. A nagycenki I. osztályú kávézóban elfogyasztott méregdrága kávé azóta is beszédtéma. Őrség, Göcsej, Tihany, Badacsony, Budapest, Hollókő, Pécs és még számos más hely, ahova ellátogattunk. Kiskorpádot, a testvérközséget is a klub találta.

De nem csak szórakozás, beszélgetés, hanem munka is, amit a klub vállalt. Falunapok rendszeres szereplői, közreműködői voltak. Segédkeztek a főzésben, a vendégek kiszolgálásában.

1997. június 2-án döntöttek a tagok arról, hogy gyarapítják a közösséget a kirándulások törzsközönségéből. Így lett a nyugdíjasok klubjából Aranykör Klub.

A klub működése sikertörténet. Mi kell hozzá? Újat akaró emberek, akik szeretnek közösségben dolgozni, a közösségért. És kell hozzá egy alkalmas vezető. Ez a vezető elejétől fogva Fekete Józsefné. Margit néni Sében született, „itt született ezen a tájon ” A jubileumi ünnepségen az ő születésnapját is ünnepeltük. Az önkormányzat ajándéka egy szép csokor virág volt és egy gesztenyés torta, rajta a 25. és a 85. számmal.

Az esten Janzsó László volt polgármester a múltidézés helyett inkább a klub mai életéről szólt. Kiemelte, mennyire tartalmasak a későig tartó esti beszélgetések, a tagok mesélő kedve nem lankad, egymásnak adják a gondolatot.

Megköszönjük a klub negyed évszázados munkáját, falunk életében betöltött szerepét!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!