Civil

2016.01.18. 13:38

Játékba csalogató porcelánbabák - Kiállítás nyílt a lukácsházi óvodában

Lukácsháza - Az elmúlt év sikerén és a pozitív visszajelzéseken felbuzdulva újabb kiállítás nyílt a lukácsházi óvodában, ezúttal porcelánbabákból.

Civil Tudósítónktól

Tavaly hetekig csodálhatták az óvodás gyerekek és az őket kísérő felnőttek a több mint 300 darabos játékmackó-kiállítást. Ezt követően tűzzománc képek, majd különböző technikákkal készült húsvéti tojások díszítették az óvoda folyosóit.

Az idei első kiállításon szemet s lelket melengető, szebbnél szebb babák fogadják az óvodába belépőket. A Napocska csoportba jár Molnár Anna, akinek a nagynénje, Orbánné Győrvári Rozália gyűjtötte a gyönyörű ruhákban pompázó porcelánbabákat.

A kiállítás kiegészítéseként szolgáló 50 éves bababútorokat Iliás Márta, a Dr. Tolnay Sándor Általános Iskola művész-tanára ajándékozta az intézménynek.

A babák és a kiállított tárgyak eszmei értéke a tulajdonosok számára megfizethetetlen, ezért szalaggal kell védeni a játékvilág gyöngyszemeit, hiszen kortól függetlenül mindenkiből előbújik a pajkos gyermek, és szeretnék megérinteni a játékba csalogató babákat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!