Civil

2016.02.24. 11:07

A gencsi gyermekotthonba is jutott a szeretettakarókból

Gencsapáti – Szeretettakarókat kaptak ajándékba a közelmúltban a gencsapáti gyermekotthon kis lakói.

Civil Tudósítónktól

Csoportunk „Óriástakaró rekorddal vagy anélkül... csak mert szeretjük" névvel 2014 februárjában alakult a legnagyobb internetes közösségi oldalnak köszönhetően. A több mint ezer, kézimunkát szerető ember által készített mintegy 2500 négyzetből 2014 augusztusában egy 625 négyzetméteres óriástakarót sikerült összehorgolnunk, amit - miután a rekordhitelesítő lemérte, ellenőrizte, hogy valóban minden centimétere össze van dolgozva -, 2x3 négyzetes takarókká bontottuk és gyermekotthonban élő gyerekeknek ajándékoztunk. A 625 négyzetméterrel Guinness rekordot sikerült elérnünk.

A varázslat 2015-ben folytatódott, és az előző évinél jóval nagyobb takarót állítottunk össze: 2015. augusztus 29-én Csákberényben 9 ezer 504 darab négyzetből álló, 2376 négyzetméteres takaró született. A négyzetek az egész országban, sőt világszerte készültek. Ekkor már nem a rekord volt az elsődleges cél, hanem hogy sokkal-sokkal több gyermek ölelhesse magához boldogan a kistakaróját, célunk a boldog gyermekmosoly volt!

2015 karácsonyán a Rumi EGYMI kis lakói kaptak takarókat a csoportunktól, idén február 12-én délután pedig megleptük a gencsapáti gyermekotthon kis lakóit a szeretet-akaróinkkal. A gyermekek kíváncsiságtól csillogó tekintete őszinte, boldog mosollyal társult, amint kistakaróikat ölelték. Egy kisfiú (igazi kis kópés tekintetű) elénk állt és a következőt mondta: „Köszönöm, pont ilyen takaróra vágytam!" Szemünk könnyel, szívünk örömmel, boldogsággal telt.

A legkisebbek általunk készített kis figurákat kaptak ajándékba. Az intézmény dolgozói kedvesen fogadtak minket, nagyon örültek a kezdeményezésünknek, és a gyermekek mosolyát látva elmondhatjuk, hogy a sok-sok szeretettel átszőtt takarók nagyon jó helyre kerültek.

Szöveg és fotók: Ferenci Katalin

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!