Civil

2016.02.04. 11:49

Ezekkel a produkciókkal nyertek rangos elismerést a vasi szólótáncosok (videó)

Gencsapáti – Fülöp Ferenc-díjat kapott három Vas megyei néptáncos: Keszey Kinga, Csollányné Horváth Krisztina és Csollány Csaba.

Civil Tudósítónktól

Különleges esemény színhelye volt múlt szombaton a solymári művelődési ház. Huszonnyolc település 84 táncosa mutatta be azt a 43 produkciót, amely versenybe szállt a 2016-os Fülöp Ferenc-díjért. A Muharay Elemér Népművészeti Szövetség által kétévenként meghirdetett országos szólótáncversenyre az ország egész területéről érkeztek táncosok és természetesen szurkolók Solymárra, hiszen ez a díj a hagyományőrző táncosok legrangosabb elismerése.

A „Hozd a saját táncodat!” elnevezésű szólótáncversenyen Keszey Kinga és Gergácz Gábor (ő már korábban megkapta a díjat szólistaként, most táncos párját, Kingát kísérte) a Gencsapáti Hagyományőrző Néptáncegyüttes tagjai Bableves csárdás és friss című produkciója és a Csollány házaspár „gencsi lassú és friss csárdás” előadása a szakmai zsűri és a közönség tetszését is elnyerte.

Szép nap volt ez a vasi táncosoknak és a táncanyagnak is (amely Vas megyei érték), hiszen a hagyományőrző néptáncmozgalom legrangosabb szólótáncos díját nyerték el az indulók.

A vasi közönség - ha előbb nem is- pünkösdvasárnap (május 15-én) a gencsapáti Vincze Ferenc Szólótáncversenyen és a Gencsi Söprű Regionális Néptáncfesztiválon biztosan láthatja majd a Fülöp Ferenc-  és Vincze Ferenc-díjas szólistákat.

Varga Albin

Címkék#Gencsapáti

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!