Civil

2016.02.02. 09:48

Magyar bajnokok a savariás táncosok - A juniorok és a felnőttek is remekeltek

Szombathely - Január 30-án rendezte meg a Magyar Táncsport Szövetség a Formációs Táncok Magyar Bajnokságát, ahol a szombathelyi Savaria Táncsport Egyesület mindkét csapata a formációs táncok legmagasabb kategóriájában, "A” ligában versenyzett - és tarolt.

Civil Tudósítónktól

A junior korosztályú táncosok a Rió című koreográfiájukkal – mely a Rió címú film zenéjére készült - ismét megszerezték, és ezzel meg is őrizték a tavalyi magyar bajnoki  címet. Trénerük és egyben a koreográfia készítője: Horváthné Berta Ágota.

A már több éve sikeres  felnőtt csapat idén először mérettette meg magát felnőtt „A" liga kategóriában. Egy lendületes, dinamikus, a 2015. októberi Zala Openen debütált latin-amerikai koreográfiával mutatkoztak be Szigetszentmiklóson. A Burlesque című koreográfiát a világhírű, azonos című film zenéjére készítették dr. Monostori Veronika és Horváth Dávid koreográfusok.  A nemzetközi zsűrinek köszönhetően a Savaria TSE felnőtt csapata 2007 után újra kiérdemelte a felnőtt latin mix „A” liga magyar bajnoki címét, amellyel már most kvalifikáltak a 2016-os világbajnokságra. A táncosok és edzők kitartó munkája itt azonban nem ért véget, hiszen a csapatnak  áprilisban  a Formációs Ranglista versenyen  kell ismét versenybe szállnia.

A képen a két csapat tagjai, a bal szélen dr. Monostori Veronika és Horváth Dávid koreográfusok. Elöl a junior csapat tagjai: Ámon Márk, Csejtei Csaba, Csejtei Gergő, Drescher Adél,  Gratzl Péter, Gyalog Boglárka, Hodi Jessica, Kovács Viktória, Könye Rozália, Kraus Fanni, Meggyesi Bianka,  Molnár Dominik, Pék Dorina,  Szvoboda Gergő, Tánczos Gréta, Tóth Asztrik, Tóth Dominik, Tóth Eszter. Mögöttük a felnőtt csapat tagjai: Ámon Dániel, Barbalics Dániel, Bajzek Patrik, Bognár Balázs, Csergő Nóra,Gergye András,  Háklár Adél, Hidas Kata, Hodi Jennifer, Horváth Petra, Keresztes Kíra,  Kovács Levente, Kovács Martin, Kovács Péter, Machinek Boglárka, Nagy Dorottya, Nagy Richárd, Pados Gábor, Somogyi Adél, Tarczi Alexandra, Varga Dominik, Zelevics Fruzsina

Darázs Tímea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!