Civil

2016.03.17. 10:16

Íme, egy jó példa! - Buszmegállóból lett ifjúsági klub Nyőgérben

Nyőgér - A nyőgéri fiatalok saját klubhelyiségre vágytak. Olyan helyet szerettek volna, ahol kötetlenül összejöhetnek, beszélgethetnek, zenét hallgathatnak, társasjátékozhatnak, saját teremdekorációt készíthetnek.

Civil Tudósítónktól

A művelődési ház adottságai ezt sajnos nem teszik lehetővé. A fiatalok kérésükkel felkeresték a polgármestert és az önkormányzati képviselőket. Így merült fel az a gondolat, hogy a használaton kívüli, 60-as évek végén épült buszmegálló alkalmas lenne erre a célra. Az előtere továbbra is tudna buszmegállóként funkcionálni, a belső, zárt része pedig ifjúsági klub lehetne.

Gergely Ingrid, Gergely Kincső, Al-Hamadi Martina, Szabó Rebeka, az asztalnál ül velük Ferencsov Istvánné, a Szemünkfénye Gyermekünk Egyesület vezetője

Az ötlet felvetését programterv elkészítése követte. Az önkormányzat vállalta a helyiség kimeszelését, a zár megjavítását -  az üvegezést már korábban elvégeztette. A Szemünkfénye Gyermekünk Egyesület vállalta, hogy egy projektből igényelhető támogatást a helyi ügyre, a fiatalok közösségi klubjának kialakítására fordítja, ezenkívül a helyiség elektromos hálózatát is felújítatta. A művelődési házból kaptak néhány berendezési tárgyat: szekrényt, szőnyeget, függönyöket,  a hiányzó asztalokat, székeket, fogast pedig az egyesület vásárolta meg. A fiatalok kivették a részüket a takarításból, a költözködésből, lelkesen készítik a dekorációkat, ugyanis az elmúlt hosszú hétvégén már használatba is vették a klubot.

A klub kialakítása önálló felelősségvállalás, önálló saját szabályrendszer kialakítását is jelenti számukra. Eddig is részt vettek a település rendezvényeinek megszervezésében, sokan néptáncoltak a helyi csoportban évekig. Remélhetőleg a faluhoz való kötődésük így még szorosabbá válik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!