Civil

2016.03.11. 17:36

Népek tavasza - Kanizsais diáklány volt az ünnepi szónok Ikerváron

Ikervár - A viharos szél és a bizonytalan időjárás a Batthyány Lajos Művelődési Házba kényszerítette az 1848-as forradalomhoz kapcsolódó megemlékezés ünneplőit Ikerváron.

Civil Tudósítónktól

A „Szívem fölött kokárda" című szerkesztett műsort a Zichy Antónia Általános Iskola diákjai P. Berzlánovich Gabriella tanárnő vezetésével mutatták be a több száz fős ünneplő közönségnek. Az elsősorban kortársainak szóló lelkes ünnepi beszédet, - mint az már Ikerváron hagyomány – az idén is középiskolai diák mondta. Marosik Kájá idén érettségiző diák a Kanizsai Dorottya Gimnázium tanulója. Az ifjú szónok beszédében az ifjúság történelmi szerepéről, a magyar-lengyel barátságról, a népek összefogásának sorsfordító erejéről beszélt. Ezt követően az ünnepi megemlékezés a Batthyány-emlékműnél folytatódott, ahol tizenkét szervezet, illetve intézmény képviselői helyeztek el koszorúkat az ország első felelős miniszterelnökének szobránál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!