Civil

2016.05.25. 10:58

"Áradj, zene!" - A Szentháromság Vegyeskar Nagymegyerben lépett színpadra

Szombathely/Nagymegyer - Mint amikor Csipkerózsikát születésekor meglátogatták a jó tündérek, s meghatódva sorra jókívánságaikkal halmozták el, úgy álltunk mi is május 7-én Nagymegyer (Szlovákia) művelődési házának aulájában, az I. Ág Tibor Kórustalálkozó „bölcsőjénél” – erősen kívánva, hogy a kezdeményezés hagyománnyá váljék.

Civil Tudósítónktól

Fotó: Vincze Imre

Kórusunk, az oladi Szentháromság Vegyeskar hosszú évek óta áll kapcsolatban a nagymegyeri Bárdos Lajos Vegyeskarral, így örömmel fogadtuk a meghívást a vendéglátóink legendás egykori karnagyáról elnevezett énekünnepen. A rendezvényhez kapcsolódóan részt vettünk a Tiszta forrás emléktábla átadásán, mely Nagymegyernek a magyar zene és kultúra megmaradásáért folytatott misszióját hirdeti, ezután felavattuk a településen alkotó zenepedagógus, Ág Tibor emlékszobáját, végül közösen megkoszorúztuk a helységben majd’ száz népdalt összegyűjtő Bartók Béla emlékművét. Karnagyunk, Darvas Zsolt vezényletével előadott, egyházi és világi műveket megszólaltató műsorunk nagy sikert aratott, s városunk hírét öregbítettük Gazdag Erzsi és Bárdos Alice életét bemutató ajándékkönyveinkkel is. A magyarországi és felvidéki vendégkórusokkal közös zenés vacsorán pedig már mindannyian velünk énekelték, hogy: „Az oladi fenyveserdő aljában ”

A Szentháromság Vegyeskar következő fellépése június 25-én az oladi Szentháromság-templomban lesz.

Jósa Judit

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!