Civil

2016.06.06. 16:12

Kitáncolták Püspökmolnári májusfáját

Püspökmolnári - Tánc, ének, mulatság és persze finom falatok várták azokat, akik ellátogattak szombaton este a püspökmolnári faluház udvarára. A rendezvény apropójául és fénypontjául az egy hónappal ezelőtt felállított májusfa kidöntése szolgált.

Civil Tudósítónktól

Hagyományteremtő, közösségépítő szándék vezérelte a püspökmolnáriakat abban, hogy hosszú idő után, együtt, közösen állítsák fel a község májusfáját. Bár a viszontagságos időjárás kicsit megtépázta a rajta elhelyezett díszeket és szalagokat, a fa kidöntése a tervezett időpontban megkezdődött, egészen pontosan szombaton este hat órakor.

A rendezvényen szép számmal jelentek meg a helyiek, akiket Palkó Istvánné, a faluház vezetője köszöntött. Az óvodások és az iskolások is táncos műsorral kedveskedtek a nagyérdeműnek, majd az énekkar adott elő néhány, az alkalomhoz tökéletesen illő népdalt.

Az esemény fénypontjaként Rodler Csaba polgármester vezetésével és erős markú urak közreműködésével a fa is kidőlt, amit hangos, tapssal kísért ováció követett. Az este ezzel azonban ezzel még nem ért véget, hiszen az önkormányzat finom gulyással vendégelte meg a résztvevőket, s a vacsorát éjszakába nyúló jóízű nótázás követte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!