Civil

2016.07.05. 10:22

Bejci betyárkodás az olimpia jegyében

Bejcgyertyános - Bejcgyertyánosban a gyerekek már tudják, hogy a gyereknap sosem marad el, csak tolódik a sulizárás utánra, hogy immár felszabadultan lehessen játszani, versengeni.

Civil Tudósítónktól

A nyári szezonnyitó rendezvény délutáni eseménye volt a gyereknap, ahol az ovistól a középiskolásig közel húsz gyerek szórakozott a Farkastanya vendéglő udvarán. Ez a létszám biztosan kevésnek tűnik a nagyobb településen élőknek, de egy olyan kicsi faluban, mint Bejcgyertyános, a rohamosan csökkenő gyereklétszám mellett ez is szép teljesítmény.

Fotók: Péntek Máté

Idén nem kaptak külön feladatokat a különböző korosztályok - akik persze mind a Bejci Betyárok Klubjának tagjai - hanem közösen, a nagyok a kicsiket kedvesen segítve végezték el a tréfás feladatokat, melyek mind a közelgő olimpia jegyében szerveződtek. A láng meggyújtása után az olimpia jelmondata: „gyorsabban, magasabbra, erősebben” is előkerült egy totóban, s ezt szem előtt tartva futottak (a sportok királynője, az atlétika tiszteletére koronában, palástban, vagy éppen „hétmérföldes” gumicsizmában), dobtak (vizes pólóval, vagy „angry bird”-del) versengtek a gyerekek, akiknek a szülők és pár nagymama is hathatós segítséget nyújtott.

Az elnyert édességek és a tárcsán sült virsli, szalonna elfogyasztása után este a felnőttek szezonnyitóját is megtartották a Party Bistro zenekar buliján.

Péntek Enikő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!