Civil

2016.07.27. 08:22

Dinnyéből készítettek horgásztavat a sajtoskáli gyerekek

Sajtoskál – A községben szinte már hagyománnyá nőtte magát a Sajtoskáli Játszóház néven ismert néhány napos tábor, melyet az idei évben július utolsó hetében rendeztek meg. A támogatásoknak köszönhetően tartalmas programok várták a sajtoskáli, és a faluból elszármazott szülők gyermekeit. Kicsik és nagyok együtt játszottak, felszabadultan szórakoztak, megtelt a kultúrház udvara vidámsággal.

A foci EB és az olimpia kapcsán az első napon a sportolásé és az egészséges életmódé volt a főszerep. Ha már sportnap, akkor nem maradhatott el a közös bemelegítés sem. A gyerekek ezután csapatokat alkottak és együtt vágtak neki a feladatoknak. Csapatnevet találtak ki, zászlót készítettek, kabalafigurát rajzoltak. A témákhoz kapcsolódóan totót töltöttek ki, és több sportágban is megmérhették erejüket, mint például célba dobásban, ping-pongban, tollaslabdában, kosárlabdában, és természetesen nem hiányozhatott a kerékpározás, és a foci sem. A második nap témája a hagyományőrzés volt. Egy ismert szombathelyi népzenekar néhány művésze és táncosa látogatott el a községbe. Vidám műsorukban megénekeltették és megtáncoltatták a gyerekeket, akik emellett néhány hangszerrel is megismerkedhettek. A programnak része volt a sokak által kedvelt kézműves foglalkozás is, ahol papírtányérra szőttek fali díszt, és kis könyvet készítettek a szorgos kezek. A szorgalom mellett a kreativitásra is szükség volt a kreatív gyümölcskosár elkészítéséhez, amit amatőr zsűri bírált. A gyerekek nagy lelkesedéssel készítettek dinnyéből és más gyümölcsből úszómedencét, horgásztavat, pálmafát, amit aztán el is fogyaszthattak. Ezt követően hagyományos fajátékokat próbálhattak ki, és a pólóbatikolás sem maradhatott el. Az időjárás is kedvezett a táborozóknak, így zárásként a tábortűz mellett sütögettek együtt a kicsik és nagyok. A rendezvény utolsó napján pedig a közeli Bük-fürdőre látogattak el a gyerekek.

 

Berényi Boglárka

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!