Civil

2016.07.14. 18:10

Egész nap együtt voltak - Sokan tettek azért, hogy sikeres legyen a falunap

Kissomlyó - Elérkezett idén is a falunap. Foci, főzőverseny, tombola és bál várta a kissomlyóiakat.

Civil Tudósítónktól

Fiatalok-idősebbek futballversennyel és hetesrúgó versennyel kezdődött a nap. Az összecsapás a két meccs eredménye alapján, szoros küzdelemben a fiatalok győzelmével zárult. Az ünnepélyes eredményhirdetésen tárgynyereményeket és oklevelet kapott a két korcsoport legjobb kapusa (Banyó Gergely, Szántó László), legjobb játékosa (Szabó Lucas, Banyó Lajos), és a gólkirály (Maródi Attila). A győztes csapat egy ajándék futball-labdával és a vándorserleggel távozott.

Fülöpné Vida Veronika csodás tortával lepte meg a falubelieket
Fotó: Gulyás Zsanett

A további programok délután két órától kezdődtek az ünnepélyes megnyitóval, és a főzőversenyre jelentkező csapatok elkezdték a munkát. Laczi Redzsi zenés műsora, az Al Ahram hastánccsoport, salsa bemutató, és Geri Betli Gábor szórakoztatták a nézőközönséget. Lovaskocsizás is volt Kiss Imre jóvoltából. A gyermekeknek arcfestés, ugrálóvár, léghoki állt még rendelkezésre a kötetlen szórakozáshoz. A finom gulyást Balogh Ferenc és Tóth Ferenc képviselők főzték, Banyóné Krisztina alpolgármester pedig hamburgert sütött a falubelieknek. A főzőversenyen kívül sütőversenyt is hirdettek, idén sós süteményeket kóstolt a zsűri. A főzőverseny győztese megosztott első helyezéssel a falu dolgozóiból verbuválódott csapat - Beszpalov Zsolt, Pethő Róbert, Rózsa Péter és Suhajda Kíra lett. A sütőversenyt idén Gulyás Ferencné nyerte fantasztikus sörkiflijével. Óriási meglepetésként Fülöpné Vera egy hatalmas fényképes tortát készített a falunapra, amelyet miután mindenki megcsodált, jóízűen elfogyasztottak a falubeliek.

Az esti program a tombolasorsolással indult, amelynek két fődíja is volt, Németh Gyula jóvoltából egy kétszemélyes vacsora, Fülöp István jóvoltából pedig egy 10 ezer forintos vásárlási utalvány. Sok egyéb felajánlás is érkezett, így igazán izgalmasra sikeredett a tombola. Szomorkovics Zoltán idén is odatette magát, az esti bál is nagyon jól sikerült.

Összegezve a falunapot, nagy öröm, hogy az emberek kijöttek, hogy mindig voltak érdeklődők, nézők, játszó gyerekek, hogy az egész nap reggeltől kezdve nagyon jó hangulatban telt, sokan voltak. Hiszen ez a lényeg. Jó volt látni együtt a fiatalokat, időseket, egészen pici gyerekeket, a külföldi lakókat. Bátran kijelenthetjük, Kissomlyón nagyon jó közösség van.

Gulyás Zsanett

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!