Civil

2016.08.08. 10:00

Határőr emlékhely létesült Felsőcsatáron

Az önkormányzati hivatal előtt lévő egykori zászlótartó talapzatán helyezték el a Felsőcsatáron egykor szolgálatot teljesített határőrök tiszteletére készült emléktáblát. A későbbiekben itt lehet a határőr-találkozók, megemlékezések színhelye.

Civil Tudósítónktól

Határőr-találkozót rendeztek tavaly augusztusban Felsőcsatáron. Tizennyolc egykori sorállományú, illetve hivatásos határőr és néhányuk családtagja vett részt az első, ilyen jellegű baráti összejövetelen, aminek az egyik fő szervezője Sarkadi Imre korábbi őrsparancsnok volt.

Fotó: Csatári László

A tavalyi találkozóra emléktábla is készült, amit akkor még csak jelképesen helyeztek el a zászlótartó talapzatán azzal az ígérettel, hogy később – az önkormányzat engedélyével – véglegesen is itt kap helyet a márványtábla.

Néhány napja újra itt jártak a határőrök, és – korábbi szándékuknak megfelelően – véglegesen kihelyezték a táblát a talapzatra. Így most már hivatalosan is a határőrök emlékhelye Felsőcsatáron az önkormányzati hivatal előtti kis tér.

Csatári László

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!