Civil

2016.08.16. 09:01

Játszóteret avattak, takaros házakat díjaztak Meszlenben

Meszlen - Már hetek óta sürgés – forgás folyt Meszlenben - falunapra készülődtek. Az augusztus 6-ai délelőttre lassan minden összeállt. A sátrak a helyükön voltak, megtörtént a díszítés és az utolsó utómunkálatok is. Finom illatok járták be az egész falut, csalogatták az embereket az asztalokhoz, rotyogott a tűz a vaddisznópörkölt és a gulyás alatt.

Civil Tudósítónktól

A délutánt Őri Zoltán polgármester beszéde nyitotta meg. A falu összefogásáról, a mindennapi közéletről szólt és örömmel nyugtázta, hogy milyen szép számban eljöttek az emberek a rendezvényre. Ünnepélyes keretek között átadta a nemrégiben elkészült játszóteret a gyermekek nagy örömére, és köszönetet mondott mindazoknak, akik segítséget nyújtottak. A falu közepén kialakított területtel rengeteg munka volt, de megérte!! Gyönyörűen parkosították és az új játékok is elfoglalhatták méltó helyüket.

Kihirdették a „Rendezett falu – takaros ház” pályázat nyerteseit is. Első helyen Csizmazia Szabolcs, másodikon Szekér Zoltán, a harmadik helyen pedig Hegedűs József végzett.

Ezt követően a KISZÖV Senior Táncegyüttes kápráztatta el a népet kiváló néptánc tudásával. A zalaegerszegi együttes már többször bizonyított a faluban és csoportjuk egyik tagja, Péteri Zoltán immáron Meszlen lakója, akire nagyon büszkék a falubeliek.

A színpadon ezután a Tavaszi szél citerazenekar , a Mosoly Táncház hastánc csoportja valamint a The Sadox együttes előadásait élvezhették a jelenlévők. A gyermekeket légvár, játszóház és akkumulátoros kisautók is várták az újonnan átadott játszótér mellett . A Dabaston interaktív gyerekműsora is gazdagította a programot és nem maradhatott egy gyermek se csillámtetkó nélkül.

Az este igazi fénypontja Mutyi bohóc volt, aki mind a gyermekeket, mind a felnőtteket elvarázsolta egy igazi színpadi show-val és trükkjeivel.

Az esti bál talpalávalóját a Maximum zenekar játszotta. Minden korosztály ropta a táncot hajnalig.

Balázs Anikó

Címkék#civil

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!