Civil

2016.08.08. 09:54

Rodeóztak, főztek, fociztak, énekeltek - Így telt az ivánci falunap

Ivánc - Augusztus első szombatján benépesült az ivánci sportpálya: a falunapi programok sok látogatót vonzottak. A rendezvényen mindenki megtalálhatta a számára legmegfelelőbb szórakozási lehetőséget és hozzá vidám baráti társaságot.

Civil Tudósítónktól

A pincepörkölt nyersanyagának előkészítésével kezdte a napot a séf: Vass József és segítői. Vass József csak addig rakta le a fakanalat, amíg az Ivánci Népdalkör szerepelt, hiszen ő az egyetlen férfitagja az énekkarnak.

A délelőtt folyamán kispályás labdarúgótorna zajlott a futballpályán, amelyre Esztergomból is érkezett egy vidám csapat. Az ivánci Németh Botond és a felsőmaráci Kocsis Patrik is részt vettek a focitornán, ezért délután inkább pihentek. De Botond törött kisujjal is kipróbálta a rodeóbikát.

A délutáni kulturális műsort az alkalomra felállított színpadon a Pap Rita - Bodnár Attila házaspár nyitotta meg, akik a gyerekek és felnőttek szívébe egyaránt beénekelték magukat. Czéder Zsanett ősszel lesz elsős, de bátran felment a színpadra. Büszkén mutatta meg a szereplésével kiérdemelt ajándékait.A tűzoltó-bemutatón az ivánci Önkéntes Tűzoltó Egyesület nemrégiben kapott szivattyújával hajtottak végre gyakorlatot a hivatásosok. A népi hagyományok kedvelőinek a Béri Balogh Ádám Táncegyüttes és az Ivánci Népdalkör szereplése okozott örömet. Bedics Erika és táncosai tekergő mozgásukkal ejtették ámulatba a közönséget.

Németh Anikó, akinek mindkét testvére ivánci, mindenkivel tudatta, hogy jövő hétvégén Hegyhátszentmártonban is lesz falunap, amelyre a körülötte ülőket szívesen meg is invitálta.

A gyerekek délután kísérőprogramokon vehettek részt. Nagy örömmel tesztelték logikai tudásukat Linka Sándor fejlesztő játékaival, vagy íjászkodhattak az Őrállók Alapítvány képviselőivel, játszhattak Simon István szórakoztató, fából készült játékaival, de nem maradt üresen a légvár és a trambulin sem. Az ivánci származású Köbli László és Horváth Andrea évről évre eljönnek az ivánci falunapra; a kislányukkal, Lizivel közösen törték a fejüket a logikai játék kirakásán.Új kihívást jelentett a helyiek számára a rodeóbika, még a legkisebbek is bátran sorba álltak, hogy kipróbálhassák, meddig maradnak nyeregben.Közben elkészült az ínycsiklandó vacsora is, hogy az est további részére is legyen energiájuk a jelenlévőknek.

Sorry N’ Csabi "építőipari mulatósa" felpezsdítette a hangulatot. A bátrabbak ekkor már el is kezdték lemozogni a vacsorát. A rockos dallamok rajongóinak zenélt a Vida Zenekar a közkedvelt Lord együttes és a Vida Rock Band szerzeményeiből. A Galaxy Tánczenekar jóvoltából táncmulatsággal zárta a napot a nagyérdemű.

Horváth Bernadett

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!