Civil

2016.10.28. 09:19

Sok újdonság készült halottak napjára a rádóckölkedi temetőben

Rádóckölked - Halottak napjára megújult a rádóckölkedi temető. Térkőburkolattal látták el a bejárati utat és a ravatalozó előtti teret. Csapadékos időben régóta problémát okoztak az autók - elsősorban a halottszállítók - behajtása után keletkezett kerékcsapák. A töredezett beton helyett a ravatalozó előtti tér is a kegyeleti helyhez méltó esztétikus burkolatot kapott.

Civil Tudósítónktól

A temetőben lévő vízcsapot is kicserélték a térkövezéssel egy időben. Ezentúl a téli időszakban sem kell elzárni a csapot, mert az új csap fagyásmentes. A virágok öntözéséhez öntöző kannákat vásárolt az önkormányzat. A temető használatáról szóló rendelet elhelyezéséhez és egyéb hirdetményekhez hirdetőszekrényt állítottak a bejárati kapu mellé.

A térkövezett út és a hirdetőszekrény

A község képviselő-testülete térképet készíttetett a temetőről, hogy digitális formában tudják kezelni a sírhelykiadást. A térképkészítéssel egy időben urnasírhelyeket jelöltek ki. Erre a megváltozott temetkezési szokások miatt van szükség.

Rádóckölked képviselő testülete minden évben rendbe teszi a II. világháborúban elesett szovjet és magyar katonák sírját. A katonasírokra, valamint a hősi emlékműre koszorút és mécseseket helyeznek a megemlékezés jeléül.

Kép és szöveg: László Zoltán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!