Civil

2016.11.10. 17:45

Az ausztriai Békekőhöz túráztak

Szentgotthárd - A Szentgotthárd-Mogersdorfi Mária-békeúton sétáltak a Rába-parti város Harmónia Egészségvédő Körének tagjai csütörtökön.

Civil Tudósítónktól

A ragyogó napsütésben betértek az ausztriai Nagyfalva Szent József plébánia-templomába is. Rövid pihenőt követően folytatták útjukat – érintve az Anna kápolnát – az 1984-ben emelt Békekőhöz. Ezen emlékmű a régi háborús és hősi emlékművek sorában azon áldozatok emlékét őrzi, akik 1664. augusztus 1-jén ezerszámra vesztették életüket a mogersdorfi csatában.

Harmónia kör tagjai Mogersdorfban, a plébániatemplom előtt Fotó: A szerző

A húsz éve alakult szentgotthárdi civil szervezet mottója: Ne gyógyítsuk a betegséget, hanem előzzük meg! Ennek érdekében a tagok havi rendszerességgel találkoznak, sokat kirándulnak, kerékpároznak, egészségügyi előadásokon vesznek részt.

A tizenöt kilométeres gyalogtúrát követően Csuk Mihályné elnök elmondta, hogy szép feladatra készülnek: az idén is ők készítik a város adventi koszorúját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!