Civil

2016.11.09. 11:33

Fiatal táncosok sikerei

Szombathely-Zalaegerszeg - Szombat-vasárnap rendezték meg Zalaegerszegen a Zala Open nemzetközi formációs valamint klubközi versenyeket, ahol a Lorigo Táncsport Egyesület táncosai gyönyörű eredményeket értek el: 14 páros indult, 8 arany, 12 ezüst, 6 bronz az éremgyűjtemény.

Civil Tudósítónktól

Szinte minden páros döntőbe került, és a dobogóig küzdötte magát. A Lorigo Tse sportolói az őszi szünetben sem pihentek, és egy intenzív edzőtáborral készültek fel erre a versenyre.

Két hét múlva Nagykanizsán versenyez ismét a csapat, majd november 26-án Szombathelyen az egyesület által megrendezendő ISIS DANCE Open táncversenyen indul minden páros, ahol a legkisebbektől a legnagyobbakig hazai pályán mutathatják meg magukat. Helyszín: Agora Művelődési és Sportház

A hét végén a szabadidős versenyen a következő eredmények születtek: a Simon Mátyás - Móritz Borbála páros a gyerek I első versenyben latintáncokban a második, gyerek I kezdő standardban az ötödik, gyerek I kezdő latin táncokban a hetedik helyen végzett. Bálint Péter és Gulyás Nadin gyerek II kezdő latinban és standardban egyaránt a második helyet szerezték meg. Faludi Bálint és Paksa Luca gyerek I haladó kategóriában mind standard, mind latin táncokban a dobogó legmagasabb fokára állhattak. Bene Nándor és Gerencsér Zsófia a gyerek II. haladó standardban első, latinban a harmadik helyen végeztek. Porpáczy Marcell és Kerti Júlia a gyerek I haladó standard táncaiban a második helyre kerültek. A gyerek II haladó standard versenyben a másdik, a latin táncokban pedig a negyedik helyezést szerezték meg. Kopácsi Attila és Sipos Blanka a gyerek II haladó kategóriában indult: standardban a harmadik, latinban a második helyre volt elég a tudásuk.

A versenykönyvesek megmérettetésében a következő eerdményeket érték el a Lorigo táncosai: A Kovács Ádám - Faludi Eliza páros gyerek II D standard és a Junior I D standard kategóriában egyaránt a dobogó legfelső fokára állhatott fel. Latin táncokban gyerek II D kategóriában a negyedik, junior I D kategóriában a második helyet szerezték meg.

Fotó: Lorigo

Novák Marcell és Ligler Emma a gyerek II E standard kategóriában aranyérmet szereztek.

Tóth Zoltán és Kránitz Anna több kategóriában indultak. Gyerek II D standardban a második, gyerek II D latinban ugyancsak második, junior I D standardban a harmadik, junior I D latinban pedig az ötödik helyet sikerült megszerezniük. Cziráki Bálint és Balogh Anna junior I D kategóriában latin táncokban a hatodik, junior I D standardban a második helyen végeztek. Junior II D-ben a standard táncokban első helyen, latinban pedig a harmadik helyen zárták a versenyt.

Balogh Csongor és Oláh Emese tudása a Junior II D kategóriában, latin táncokból a kilencedik helyre volt elég. Tóth Kornél és Ávár Júlia a junior II E kategóriában standard koreográfiájukkal aranyérmesek lettek, míg latinban a dobogó harmadik fokára állhattak. Az Iván Barnabás - Vincze Anikó páros Ifjúsági D kategóriában versenyeztek: standard táncokban a második, latinban a harmadik helyet szerezték meg. Végül Vermes Máté és Vinkó Hédi ezüstérmest hozott haza a gyerek II E kategória latin tánc versenyéből.

A versenyzők felkészítő tanárai Nagy Júlia, Elekes Helga, Várbíró Zoltán, Gombkötő Zoltán, és Faludiné Lovas Henriette, az egyesület művészeti vezetője voltak.

 

 

Faludiné Lovas Henriette

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!