Civil

2016.11.14. 11:15

Vasi kosárfonó páros páratlan sikere

Bejcgyertyános - A kosárfonó-házaspár, Pados Zoltán és neje, Zsuzsa országos megmérettetésen értek el szép sikert. Korábban már bemutattuk Pados Zoltán bejcgyertyánosi kosárfonót, népi iparművészt.

Civil Tudósítónktól

A közelmúltban Tiszaalpáron, az Országos Kosárfonó Találkozón feleségével, Zsuzsával együtt vettek részt, de külön-külön neveztek, ki-ki a saját alkotásaival. A hetedik éve megrendezett bemutatón mindenkinek három művet kellett kiállítania, és negyedikként helyben kellett elkészíteni egyet előre meghatározott témában. Idén óvodai tárolóeszközt kértek az alkotóktól.

Fotó: Youtube

Zsuzsa kisebb, fedél nélküli kosarakat, Zoltán pedig nagy méretű fedeles ládát készített. A zsűrizést országosan elismert szakemberekre bízták. A házaspárnak sikerült nagyon szép eredményt produkálni azzal, hogy a majdnem harminc versenyző közül Zsuzsa harmadik, Zoltán pedig első helyezést ért el.

A résztvevők helyben készített alkotásaikat a tiszaalpári óvodának ajánlották fel mindennapi használatra. A találkozóra évekkel ezelőtt a mesterségek ünnepén hívta meg a házaspárt Kanalas János tiszaalpári kosárfonó, a népművészet mestere, és ők azóta is állandó résztvevői az eseménynek.

Péntek Enikő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!