Civil

2016.12.31. 11:11

Az Írottkőnél hóval búcsúztatták a 2016-os évet

Kőszeg - Szombathelyen a hónak már se híre, se hamva. Alig huszonöt kilométer távolságban azonban téltábornok fehér hólepelbe öltöztette a tájat. A Dunántúl legmagasabb pontjának közelében 6-8 centiméteres összefüggő hóréteg van.

Civil Tudósítónktól

Többen éltek a lehetőséggel, hogy gyermekekkel, szánkóval, vagy gyalogosan felsétáljanak az Írottkőhöz a 2016-os év utolsó előtti napjának délutánján. A napsütéses időjárás kedvezett a szabadtéri programoknak. Meglepően sok volt az osztrák oldalon is a magyar szó. Sokan érkeztek Szombathelyről, de távolabbi helyekről, Veszprémből, Budapestről is. Ami igazán kedves volt, hogy a kirándulóknak gyakorta volt egy-két kedves szava egymáshoz. Megkínálták egymást süteménnyel, itallal. Közös fotók is készültek szép számmal. A baráti beszélgetést követően szinte mindenki így köszönt el: boldog új évet!

Estefelé, mikor a visszaúton jöttünk, ropogott a fagyos hó a lábunk alatt, miközben gondolatban kezdtük visszaszámolni a 2016-ból hátralevő időt. A lefelé hosszabbnak tűnő erdei úton gondolatban feladtuk szívünk képeslapját: Boldog 2017-es új évet Magyarország! Boldog új évet Szombathely!

 

 

 

György István Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!