Civil

2016.12.05. 16:04

Betájolt betlehem Rábatótfaluban

Szentgotthárd - Szikrázóan szép téli napsütésben szorgoskodott négy életerős férfiú a rábatótfalui templom előtt. A munkálatokat Dániel Katalin, Szentgotthárd-Rábatótfalu Szlovén Önkormányzatának elnöke koordinálta.

Civil Tudósítónktól

A férfiak – Doncsecz Ferenc, Gerencsér Péter, Voura Károly, Dániel Tamás – előbb a tartólábazat helyét ásták ki, majd a betlehemi istállót jelképező üvegszekrényt hozták vízszintbe.

Fotó: Horváth R. László

A vitrines építményt a III. Béla ipari iskola tanulói készítették, a figurákat a nemzetiségi önkormányzat vásárolta – tudtuk meg az elnökasszonytól.

Majd következett a Szent Család szoboregyüttes elhelyezése, ami nem kis fejtörést okozott: ha a Napkeleti Bölcsek keletről jöttek, akkor az istállóban merrefelé néztek, amikor megtalálták a kisdedet? Vajon állhat-e Szent József a pásztorok mellett?

A jelenlévők, miután megvitatták a felmerülő kérdést, „okoskütyű” segítségével, s persze hallgatva a józan észre, betájolták a Betlehemet, és némi kompromisszumot kötve elhelyezték a figurákat. Ezzel egy időben a falu karácsonyfájára felkerültek a gömbdíszek és a fényfüzérek.

A jászolnak és környezetének további csinosítására, díszítésére az elkövetkezendő napokban kerül sor.

A rábatótfalusi Szent Flórián templom előtt advent második vasárnapján már ünnepi díszbe öltöztetett tér fogadta a délelőtti misére érkezőket.

Horváth R. László

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!