Civil

2016.12.14. 14:48

Élő adventi naptárrá vált a falu

Kissomlyó - Az adventi időszakban fokozottan szükségét érezzük a befelé figyelésnek, lassításnak, mai felgyorsult tempójú világunkban.

Civil Tudósítónktól

Az ünnepre lehet egyénileg, családilag készülni, de nem ritka, hogy egy közösség együtt próbál ráhangolódni a karácsonyra.

Jó példa erre Kissomlyó, ahol minden adventi vasárnap a polgármesteri hivatal előtt felállított koszorúnál gyűlnek össze a falu lakói, hogy együtt gyújtsák meg a gyertyát, énekeljenek és néhány ünnepi gondolatot hallgassanak meg a település fiataljainak előadásában.

Fotó: Kostyák Borbála

A Mikulást egy kis színdarabbal várták a gyerekek, Zelk Zoltán: A három nyúl című verses meséjét adták elő az óvodás és kisiskolás korosztály tagjai.

A harmadik vasárnap, búza zsákot kaptak az érdeklődők, hogy a Luca-napi hagyományokhoz híven kicsíráztassák e nemes gabonát, mivel a karácsonyra kibúvó búzacsíra, a megújulást szimbolizálja.

Fotó: Kostyák Borbála

Advent negyedik vasárnapján pedig szeretetvendégséget rendeznek a kultúrházban, ahol az ünnepi hangulatról a Tihany Musical Stúdió tagjai gondoskodnak – tudtuk meg Gulyás Zsanettől, a település polgármesterétől.

A tavalyi évhez hasonlóan idén is élő adventi naptárt készítenek a faluban. Ez azt jelenti, hogy december elsejétől karácsonyig minden nap más-más ház ablakában gyúl meg az adventi fény, vagyis az adott napnak a száma kivilágítva, így a településen végighaladva egytől-huszonnégyig képzeletben kibonthatjuk Kissomlyó fényes adventi kalendáriumát, és ezáltal a település házai ünnepi díszbe is öltöznek.

Fotó: Kostyák Borbála

Az idei évben az önkormányzat jóvoltából minden kissomlyói család egy nyolcezer forint értékű tartós élelmiszerekből álló csomagot is kap ajándékba, melyet a képviselők karácsony előtt személyesen juttatnak el a lakosokhoz.

Kostyák Borbála

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!