Civil

2016.12.04. 11:46

Ikervárról az országos versmondó döntőbe

Ikervár - Huszadik alkalommal rendezte meg a Magyar Versmondók Egyesülete a Regösök Húrján elnevezésű vers- és prózamondó verseny országos döntőjét Budapesten.

Civil Tudósítónktól

A 10-15 évesek számára meghirdetett esemény a versmondó versenyek legjobbjainak tehetséggondozó rendezvénye, amely hagyományosan magas színvonalú találkozón zajlott Budapesten, a TEMI Fővárosi Művelődési Házban. A verseny országos: az elődöntőket a Dunától keletre elhelyezkedő megyék résztvevőinek Jászfényszarun, Kecskeméten és Hajdúböszörményben, Pest és Nógrád megye versmondóinak és Budapest kerületeinek a fővárosban valamint Szentendrén, a Dunántúlon pedig Veszprémben, Szekszárdon, Nagyatádon, a Vas megyei Ikerváron, Győrött és Válon rendezték meg. Dr. Lutter Imre, a Magyar Versmondók Egyesületének ügyvezető elnöke elmondta, hogy a budapesti gála tulajdonképpen már nem is verseny, hanem az ország legjobb versmondóinak találkozója.

Fotó: Pásti József

Az Ikervári Batthyány Lajos Művelődési Ház, mint a Magyar Versmondók Egyesületének partnere tizedik alkalommal szervezte meg a Regösök húrján verseny elődöntőjét, területi válogatóját. Ikervárról az idén hét versmondó vett részt az országos rendezvényen, akiket szüleik, továbbá Vörös Krisztina és Pástiné Berzlánovich Gabriella felkészítő tanárok is elkísértek.

Fotó: Pásti József

A Regösök húrján országos vers- és prózamondó gáláról Baldauf Ábel (Sárvár) arany, Bíró Stefánia (Ikervár) ezüst, Góczán Luca (Sárvár) bronz, Hegedüs Natália (Ikervár) bronz, Németh Anna (Sárvár) ezüst, Poór Patrik (Ikervár) bronz, Szép Gerő (Zalaszentgrót) ezüst oklevéllel tért haza.

Pásti József

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!