Civil

2017.01.06. 15:04

Muravidék, egy nyugdíjas bábaasszony lencséjén keresztül

Szentgotthárd - Mirjana Časar fotóiból nyílt kiállítás csütörtökön a Szlovének Házában.

Civil Tudósítónktól

Mirjana Časar egykoron bábaasszonyként dolgozott a Mura-vidéki falvakban.

Nem volt éppen felhőtlen a gyermekkora, célját mégis kitartó szorgalommal és sok-sok tanulással elérte. Nyugdíjasként, immár hobbijának, a fotózásnak élhet a határhoz közeli kis településen, Mačkovciban.

Fotó: Horváth R. László

Szentgotthárdon, a Szlovének Házában élénk érdeklődés mellett nyílt meg első önálló fotótárlata, melynek megnyitóján Hírnök József, a Magyarországi Szlovének Szövetségének elnöke köszöntötte a megjelenteket.

– Nehéz, de szép munkáséveket éltem – mondta bemutatkozásakor a fényképek készítője. – Harminchét év alatt több mint ezer gyermek világrajövetelét segítettem. Ez nagyon fontos munka volt, hisz' két életért voltam felelős! Munkám kezdetén az asszonyok még nem kórházakban, hanem otthon szültek. Elmondhatom, hogy az én hibámból egyetlen újszülött és egyetlen édesanya sem halt meg. Nyugdíjba vonulásom óta van időm a hobbimnak élni. Két, a munkám során szerzett tapasztalatokat összegző kötetet jelentettem meg, és lencsevégre kapok minden olyan pillanatot, ami a falusi táj szépségét mutatja be.

Fotó: Horváth R. László

A Rába-parti város újesztendei, első kulturális eseményét megtisztelte jelenlétével Kissné Köles Erika, az országgyűlés szlovén nemzetiségi szószólója, és Huszár Gábor polgármester.

A huszonhét 'képeslapból' álló tárlatot a nagyközönség január végéig tekintheti meg a szentgotthárdi Szlovének házában.

 

Horváth R. László

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!