Civil

2017.01.28. 16:55

Negyed évszázad után ismét együtt a kézilabdapályán

A sport összetartó, emberformáló ereje újra és újra közel hozza egymáshoz az embereket. Akit a mozdony füstje megcsapott , annak a sport iránti szeretete egy életen keresztül megmarad.

Civil Tudósítónktól

Az élet különböző helyekre sodorta az egykori játékosokat. Mégis, egy hívó szóra negyed évszázad után újra pályára lépett a Szombathelyi Spartacus Styl SE férfi kézilabdacsapata. Az 1960-70-es időszak legendás sportemberei közül többen személyesen már nem lehettek jelen az eseményen. Az egykori edzők közül is sokan végleg eltávoztak már. Ám, akik itt voltak, azoknak különleges élmény volt újra, immár jóval hatvanon túl is kézbe venni a labdát, néhány percig érezni az aréna illatát.

Ludvig József, a Szombathelyi Spartacus Styl SE volt játékosa ötvenedik születésnapját a pályán ünnepelte. A torna előkészítése a születésnapos tudta nélkül zajlott, így igazi meglepetés volt számára. Egyszer feleségének azt találta mondani, hogy a legnagyobb ünnep neki az lenne, ha még egyszer régi csapattársaival léphetne pályára. A farsangi nosztalgiatornára és ünneplésre mindazok a csapatok is eljöttek, amelyekkel aktív pályafutása során játszott: a zalaegerszegi Honvéd Katona SE, a Celldömölki VSE. A tornához a SZoESE fiatal játékosokból álló csapata is csatlakozott.

Az egykori csapattagok örömmel húzták magukra újra a mezt

A lelátón a sok-sok ismerős arc között dr. Gaál László nyugalmazott egyetemi docens és Farkas Ágnes, a Vas Megyei Kézilabda Szövetség elnöke is feltűnt. Dr. Gaál László sport iránti elkötelezettsége közismert városunkban, az egész országban. - Egy különleges alkalommal találkoztunk a régi barátokkal és a mostani tanítványokkal - mondta a jeles nap alkalmából. - A sport igazi erejét bizonyítja ez az esemény. Egy születésnap és a sportbarátok, régi sporttársak, szurkolók közös ünnepe. A sport ereje örök. Örülök, hogy ezt szolgálhattam korábban Mosonmagyaróváron és aztán majd ötven évig Szombathelyen. Bízom benne, hogy a szombathelyi egyetem bárhová tartozik is, a sport fellegvára marad.

A mérkőzéseket követően az egykori csapattársakat az ünnepelt családja látta vendégül. Megható volt az a megnyilvánulás, amit a születésnapját ünneplő Ludvig József mondott: Feleségem mindig azt mondta, hogy az én szerelmem a kézilabda. Ő csak a feleségem és ezt tudomásul veszi. Most mindenki előtt elárulom, hogy ő az én szerelmem és minden más utána következik!

György István Péter

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!