Civil

2017.01.03. 09:23

Tanító nénijüktől búcsúznak Vasalján – In memoriam Márton Istvánné

Vasalja - 2016. december 17-én elhunyt Pál Katalin (Márton Istvánné), Vasalja egykori tanító nénije. Búcsúznak tőle volt tanítványai, barátai és a kis község lakói.

Vasalján született, az általános iskola négy osztályát is a faluban végezte. A felső tagozatot Körmenden járta, a középiskolát és a tanítóképzőt Kőszegen. Az érettségi után a gyakorló évet is Vasalján teljesítette.

Pál Katalin Fotó: archív

A tanítói oklevelet 1956 júliusában kapta meg. Vasalján, hét tanéven át, osztatlan jellegű iskolában az első és harmadik osztályosokat tanította, emellett ellátta az úttörőcsapat vezetését is.

Házasságkötése után Nemesnádudvaron, majd két gyermeke születése után Sükösdön tanított nyugdíjazásáig (1991.)

Munkája során sok dicséretet és elismerést kapott, de számára a gyermekek szeretete, kedvessége, szorgalma jelentette a kitüntetést. Szerette családját, férjét, akit hosszú éveken át, mostanáig ápolt.

Rendszeresen visszajárt szülőfalujába, a szomszédokkal, volt barátokkal szívesen beszélgetett.

Nyáron az ötven éve végzett diákjainak találkozóján is részt vett, minden tanítványára emlékezett, nagy öröm és szeretet vette körül.

Egyszer véget ér az út. Végső búcsút 2017. január 9-én 13 órakor Szombathelyen a Szent Márton templomban vehetnek tőle tanítványai, barátai, tisztelői.

Gombásné Judt Magdolna

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!