Civil

2017.02.09. 09:15

Arany és ezüst a jutalom

Szigetszentmiklós – Hétvégén Szigetszentmiklóson rendezte meg a Magyar Táncsoport Szakszövetség több verseny mellett a Formációs Magyar Bajnokságokat. Az eseményen két szombathelyi táncsport egyesület is képviseltette magát.

Civil Tudósítónktól

A délelőtti programban 12 formációs csapatot láthatott a közönség hét kategóriában, este pedig a felnőttek versenyeztek két kategóriában. A Savaria TSE felnőtt táncosai a latin mix felnőtt A liga kategóriában a második helyen végeztek. A versenyre Horváth Dávid és dr. Monostori Veronika készítette fel a táncosokat. A formációt Ámon Dániel, Bajzek Patrik, Bognár Balázs, Drescher Adél, Gergye András, Háklár Adél, Kovács Gergő, Kovács Levente, Kovács Péter, Kovács Viktória, Mihalicz Bianka, Nagy Dorottya, Somogyi Adél, Tarczi Alexandra, Varga Dominik, Zelevics Fruzsina (Ámon Márk, Meggyesi Bianka, Molnár Dominik, Tóth Asztrik) alkotta.

Savaria juniorok Fotó: Darázs Tímea, Lovas Henriette

A junior korosztályú táncosok Fire című, kifejezetten erre a versenyre készült, új koreográfiájukkal elnyerték a magyar bajnoki címet latin mix junior A liga kategóriában. Ez a koreográfia mind zeneileg, mind nehézségi fokát tekintve eltért az eddig megszokott junior koreográfiáktól. Kivitelezése magas szintű technikai tudást igényelt a fiatal táncosoktól, akik közül négy páros idén szeptemberben került az egyesületbe. Felkészítő trénerük Horváthné Berta Ágota volt. A csapatot Balikó Patrik, Bedi Dominik, Csejtei Csaba, Csejtei Gergő, Hodi Jessica, Illés Hanna, Márk Olivér, Palatin Dániel, Pék Dorina, Szvoboda Gergő, Táncos Gréta, Tóth Dominik, Tóth Eszter, Tőke Rebeka, Völgyi Adél, Zsupos Csenge (Hetényi Adél, Kocsis Luca, Koroknai Roland, Kraus Fanni, Pék Kata, Szele Kristóf) alkotta.

A Lorigo nyertes csapata Fotó: Darázs Tímea, Lovas Henriette

A Lorigo Táncsport Egyesület először képviseltette magát formációs bajnokságon, ahol az utánpótlás csapat a junior B ligában, latin táncokban versenyzett. A csapat a legfiatalabb táncosokkal indult a versenyen, ahol az ezüstérmet szerezték meg a már rutinos Gála TSE után. A gyerekek hatalmas ováció közepette léptek parkettre, ahol magabiztosan adták elő koreográfiájukat. A műsorszám zenéjét a gyerekek korához illő animációs film betétdala ihlette, amelynek címe Zootropolis volt.

Savaria felnőtt csoport Fotó: Darázs Tímea, Lovas Henriette

A formációs csapatban a Kovács Ádám – Faludi Eliza, Tóth Zoltán – Kránitz Anna, Cziráki Bálint – Balogh Anna, Novák Marcell – Ligler Emma, Vermes Máté – Vinkó Hédi, Bársony Csongor – Oláh Emese, Faludi Bálint – Paksa Luca, Bene Nándor – Gerencsér Zsófia, Tóth Kornél – Ávár Júlia párosok versenyeztek. A gyerekeket Nagy Júlia, Gombkötő Balázs és Faludiné Lovas Henriette készítette fel.

Darázs Tímea, Lovas Henriette

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!