Civil

2017.02.28. 12:23

Befejeződött a faluház felújítása Rádóckölkeden

Rádóckölked – Több éves erőfeszítések után már elmondhatják a rádóckölkediek, hogy befejeződött a faluház felújítása.

Civil Tudósítónktól

Az elmúlt két évben pályázati támogatásból és jelentős önkormányzati pénzügyi forrásból újult meg az épület. A felújítást követően az intézmény szebb és olcsóbban fenntartható.

2015-ben végeztek a nyílászárócserével, a fűtéskorszerűsítéssel, a falak és a tetőtér külső szigetelésével, a belső festéssel, a könyvtárba és az orvosi rendelőbe új padló, a hivatali helyiségekbe pedig új világítótestek és új parketta került. A tetőrekonstrukcióra a 2015. évi energetikai pályázat keretében nem volt lehetőség.

A felújított faluház Fotó: László Zoltán

Hiába várta a falu, hogy 2016-ban lesz alkalom pályázni a tetőfelújításra. Pályázati lehetőség híján - a beázások miatt - saját bevételekből kellett elvégezni a munkákat. A régi tető átengedte a vizet, a szél télen behordta a havat, veszélyeztetve az épület állagát. A tetőjavítással együtt nagyobb padlásfeljárót is kiépítettek. Ezáltal a padlástér különböző anyagok tárolására is használható ezentúl.

A terasz tető építéssel fejeződött be a felújítás Fotó: László Zoltán

Az ereszcsatorna több helyen kilyukadt, ezért a tetőfelújítással együtt azt is teljesen kicserélték. A villámvédelem korszerűbb és esztétikusabb lett. A napokban fejeződött be a faluház északi oldalán lévő terasz fölötti tető építése, ezáltal a községháza kívül-belül teljesen megújult. A település képére is kedvező hatással van az impozáns épület.

László Zoltán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!