Civil

2017.02.21. 13:44

Sok csoport osztozik a felsőcsatári művelődési házon

Felsőcsatár - Élénk a közösségi élet a helyi kultúrházban, nem ritka az olyan este – mint a legutóbbi csütörtökön is – amikor minden helyiség foglalt. A kulturális csoportok a fellépéseikre készülnek, míg sok lány és asszony zsírégetésbe fogott.

Civil Tudósítónktól

Az iskola kisebbik épületének a felújítása miatt délelőttönként diákok népesítik be a felsőcsatári kultúrház helyiségeit. A klubban az elsősök, a könyvtárban pedig a másodikosok óráit tartják, míg a nagyterem a testnevelés órák helyszíne. A klubhelyiséget délutánonként a napközisek használják.

Estére aztán minden megváltozik, félrerakják az iskolások padjait, székeit, hogy a korábban megszokottak szerint megtarthassák a próbáikat a település kulturális csoportjai.

Miközben – mint a legutóbbi csütörtökön is – a táncosok a könyvtárteremben, az énekkar tagjai pedig a klubhelyiségben próbáltak, sok helybeli és környékbeli lány és asszony zsírégető gyakorlatokat végzett a nagyteremben. (Ezt egyébként nem csak csütörtökönként, hanem keddenként is megteszik nagy-nagy elszántsággal, lelkesedéssel és kitartással.) S hogy a ház folyosói része se legyen üres, a hírlapolvasóban többen a legfrissebb újságokat böngészték.

A meglévő és a házat rendszeresen használó csoportok mellett újabb is alakulóban van: kedd esténként kólótáncot tanulhatnak szervezett körülmények között, akiknek éppen ehhez van kedvük. Lehet csatlakozni.

Csatári László

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!