Civil

2017.02.17. 10:12

Takarítónők, kéményseprők, pingvinek és társaik a színpadon

Celldömölk – Évek óta hagyomány a Celldömölki Városi Iskolában, hogy farsang idején minden osztály egy önálló színpadi produkcióval készül a szülői munkaközösség által szervezett „Ki mit Tud?” műsorra.

Civil Tudósítónktól

Ebben az évben február 15-én és 16-án harminchárom produkciónak tapsolhatott a közönség. Ezen a két délutánon több százezer forint gyűlt össze a belépőjegyekből, amit a szülői munkaközösség teljes egészében az iskola szabadidős tevékenységeinek támogatására kíván fordítani.

A Celldömölk Városi Általános Iskola szülő munkaközössége - a hagyományokhoz híven - ez év februárjában is megszervezte farsangi műsorát, „Ki Mit Tud?” címmel. Az osztályok a legnagyobb titokban, hetek óta készülődtek erre az alkalomra. Pazar ruhák, találó jelmezek sokasága készült a szorgos szülők kezei alatt.

Aztán elérkezett a nap. Mosolygós kisebbek és izguló nagyobbak töltötték meg a Kemenesaljai Művelődési Központ öltözőit. Nagypapákkal és nagymamákkal, szülőkkel és ismerősökkel zsúfolásig megtelt a színházterem. Felgördült a függöny és véget ért a szürke tél, elmúltak a gondok és nem maradt más csak az önfeledt vidámság.

Kormos arcú kéményseprő lányok táncoltak a kémények között. Napszemüveges jampik autóztak át a színpadon. Ezüsthajú srácok repítették vissza a közönséget a hetvenes évekbe. Takarítónők, otthonkáikban táncoltatták felmosójukat. Bőrnadrágos legényeket győztek le sárga copfos kisasszonyok. Pingvinek riszáltak fűszoknyás lányok között.

És még sorolhatnánk a feledhetetlen pillanatokat, melyeket a közönség vastapsa végigkísért.

-„Én biztos vagyok benne” – mondta egy anyuka a műsor végén – „hogy a gyermekeink vidám műsorai elűzik végre ezt a hosszú telet.”

Biztosan így lesz.

Szerző: Pörneczi Tamás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!