Civil

2017.03.01. 12:34

Hogyan kerül a csizma az asztalra, avagy stand up comedy a baptista imaházban

Szombathely- Február 19-én egy komédiát láthatott a közönség a baptista imaházban Ádámról és Éváról. A két ember különbségéről, ellentéteikről, gondolkodásukról.

Civil Tudósítónktól

A NŐ nem élhet a férfi nélkül, a FÉRFI a nő nélkül. A darab végén pedig elhangzott egy mondat, ami arról szólt, hogy a házasság válságát éljük, de ez csak a látszat, mert igazából a bizalom válságát éljük.

Varga László lelkész úrral beszélgettem az előadás után, aki elmondta, hogy ez a program zárta náluk a házasság hetét. A február 12-19 közötti héten szinte minden a házasságról szólt, arról, hogy két ember elköteleződik egymás mellé. Segíti-támogatja egymást. Bízhatnak egymásban. A házasság olyan, mint a gyémánt. Csiszolni kell ahhoz, hogy előjöjjön a szépsége.

A mai társadalom a lelkész úr véleménye szerint mindenben fogyasztóvá vált. Még a párkapcsolatban is. Hisz, ha nem érzi jól magát a férfi vagy a nő a kapcsolatban, akkor tovább áll. Nem fordít időt arra, hogy megértse, elfogadja a másikat. Nem hagy időt arra, hogy a másik társsá, a másik társává váljon. A házasság két ember bizalmán alapszik, ez mindennek az alapja. Ha az megrendül, és válságba kerül, akkor minden válságba kerül. Ez a hét a bizalom helyreállításáról szólt.

Az Ádám és Éva című komédia a humor eszközeivel mutatta be a Nőt és a Férfit, a gondolkodásuk közti különbséget, a pszichológia eredményeit, a házasság konfliktusait - mindezt kellemes zenével fűszerezve. Aki ezt bemutatta, játszotta, az est fellépője: Benedek Zalán volt.

Kopcsándiné Zsuzsa

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!