Civil

2017.03.03. 12:13

Karneváli hangulat Csehimindszenten

Csehimindszent – A helyi óvodában és az iskolában a gyerekek, a művelődési házban pedig a felnőttek számára rendeztek karnevált a farsang utolsó napjaiban.

Civil Tudósítónktól

Az ovis csemeték vállukat lehúzó, fantáziadús jelmezekkel megtömött táskáikkal érkeztek a csehimindszenti óvodába farsang napján. Az óvónénik, dadusok segítségével farsangi fánkot sütöttek. Maguk dagasztották, kelesztették a tésztát. Egyik kis lurkó az ágyát is átadta a letakart tésztának, hogy pihenhessen egy nagyot a jó meleg, puha takaró alatt. Amíg készült a fánk a kis éhes szájak számára, az ovisok felöltötték jelmezeiket és a lampionokkal díszített teremben elkezdődött a karneváli felvonulás. A gyerekek öltözékükhöz híven elmondták kedves verseiket, daloltak, táncoltak, majd jól megérdemelten belakmároztak a közösen készített farsangi fánkból.

Horváth Barnabásné, Marika néni, Frigyné Farkas Mónika, Novákné Tóth Rita, Fukszberger Imréné, Magdi néni és Waslavsky Erzsébet a „Látogatók” című előadásban

A Művelődési Ház feledhetetlenül szépen díszített nagyterme adott otthont a falu karneváljának. Az esemény alkalmából megjelent a falu apraja- nagyja, és a farsang tiszteletére rendezett előadások sorozatát nagy tapssal jutalmazta. Szerepeltek a jelmezbe bújt óvodások is, verseltek, énekeltek, kézen fogva táncoltak. Őket követték a mindenkit megnevettető kisiskolások. Az asszonykórus egy igazán tréfás zenés, táncos produkcióval lépett fel. Az estet tombola zárta, amelynek ajándékait a gyerekek örömére, a falu lakói ajánlották fel.

A Csehimindszenti Mindszenty Általános Iskola diákjai jelmezbe öltözve, dalolva rótták a falu utcáit, felvidítva ezzel a lakosságot, megteremtve a kezdeti jó hangulatot az ünnepléshez. A díszes tantermek falai közt énekeltek, táncoltak és az iskola dolgozói süteménnyel, üdítővel, zsíros kenyérrel kedveskedtek nekik.

A fotón a csehimindszenti óvodások a farsangi mulatságon Ildi néni és Hugi néni óvónénik társaságában

A felső tagozatos diákok tréfás jelenetek előadásával szórakoztatták társaikat, rendeztek karaoke versenyt, élő társasjátékokban mutatták meg tudásukat. Volt ott zene, tánc, ínycsiklandó falatok, és óriási kacagás, ahogy egy karneváli ünneplés ezt megkívánja.

 

 

 

 

 

 

Fotó és szöveg: Gaálné Pápai Viktória

Címkék#farsang

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!