Civil

2017.03.07. 18:30

Keresztutat járva készülnek húsvétra a gotthárdi hittanosok

Szentgotthárd - Szentgotthárdon, nagyböjtben (február 28. és - április 9. között) minden pénteken keresztúti imádsággal emlékeznek Krisztus-szenvedésére, lélekben készülvén a kereszténység legnagyobb ünnepére, a húsvétra.

Civil Tudósítónktól

A kálvária-járást Pete Polgár Máté káplán vezetésével a Rába-parti városban tanuló, bérmálkozásra készülő hittanosok végzik, a jelenlévő hívekkel együtt.

Fotó: Horváth R. László

A bevezető könyörgést követően mindegyik állomásnál egy-egy diák elmélkedik életútján keresztül a szenvedéstörténetről. S felteszik a kérdést: vajon a mai hangos-zajos világban tudunk-e csendben maradni? Tudjuk-e, és akarjuk-e teljesíteni feladatainkat? Többek közt ezen kérdésekre is keresik a választ nagyböjt péntekjein a határ menti városban élő hittanulók.

A liturgia a negyvennapos böjtben, péntekenként 17:15-kor kezdődik a barokk templomban. A felvételek az első keresztút-járáson készültek, március 3-án.

Horváth R. László

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!