Civil

2017.03.08. 09:46

Ki a legügyesebb vasi kollégista?

Szombathely - Tizenhetedik alkalommal rendezte meg a Herman Ottó Szakképző Iskola kollégiuma az országos Legügyesebb kollégium és kollégista verseny válogatójának megyei döntőjét.

Civil Tudósítónktól

A megmérettetésen a Berzsenyi, a Brenner, az Élelmiszeripari, a Hollán, a Kereskedelmi, a Nádasdy, a Németh Pál és a Herman kollégiumok vettek részt; így nyolc kollégium ötven diákja mérte össze tudását sportban és képzőművészetben.

A képzőművészeknek képregényt kellett készíteniük a magyar történelem ismert mondáinak egyikéről. A sportolók hét versenyszámban ügyeskedtek: kapura rúgás, ugrókötelezés, kosárra dobás, célba dobás, ingafutás, pingpong, dekázás.

A megye legügyesebb kollégiumának járó vándorserleget a Kereskedelmi Kollégium, a Fair Play kupát a Brenner Kollégium diákjai vihették haza.

A fotón a házigazda Herman Kollégium csapata Fotó: Tánczos György

Egyéniben első helyezést értek el és az országos döntőn képviselhetik a megyét: Blaskovics Tímea és Holcinger Zsanett (Berzsenyi Kollégium), Visi Patrik és Nagy Dávid (Nádasdy Kollégium), Bellovics Auróra és Gaál Nikolett (Herman kollégium).

Eredményhirdetéskor 15 érem és 18 kupa talált gazdára.

A verseny a szombathelyi önkormányzatának és a Herman Ottó Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Szakképző Iskola támogatásával valósult meg.

Tánczos György

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!