Civil

2017.03.03. 10:12

Lovagi mézadomány sérült gyerekeknek

Sárvár, Rum – Egészségnapot tartottak február 27-én a rumi kastélyban, amit minden tanévben visszatérő rendezvény.

Civil Tudósítónktól

Amint azt az intézményvezető, Domjánné Éder Marietta, és Babos Orsolya nevelő elmondta, idén ez a feladat az ökoiskola munkaközösség tagjaira hárult, de természetesen az intézmény valamennyi dolgozója kivette részét az eseményből. A kastélyban – tudtuk meg - , olyan 3 és 23 év közötti gyermekek és fiatalok tanulnak, akik értelmi sérülésükből adódóan nem képesek a normál általános iskolai rendszerben részt venni.

Domjánné, Éder Marietta fogadja a mézlovagoktól /balról jobbra Horváth Antal, Novák Gábor ,Nagy Gábor/ a mézadományt

Az egészségnap elsődleges célja az egészséges életmódra nevelés volt. Másrészt fontosnak tartották azt is, hogy a gyermekek olyan különleges ételekkel, ízekkel ismerkedjenek meg, melyek nem feltétlenül szerepelnek az iskolai menüben.

Novák Gábor, Nagy Gábor és Horváth Antal gyerekek közt

A programokban más szervezetek mellett a Sárvár és Vidéke Méhészegyesület is részt vett, melynek képviseletében három méhész, Horváth Antal, Novák Gábor és Nagy Gábor volt jelen, akik egyben a Sárvári Apiarius Mézlovagrend tagjai is. A méhészek számos mézfajtát kóstoltattak meg a gyerekekkel, akik hatalmas tudásszomjjal csodálkoztak rá a természet ama csodájára, amit méznek nevezünk, és élvezettel ízlelgették az eléjük kínált egészséges édességet. Az egyesületi tagok önzetlen felajánlásának köszönhetően a lovagok húsz kilogramm mézet is vittek ajándékba, aminek a nevelők és a gyerekek egyaránt örültek.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!