Civil

2017.03.03. 10:23

Megemlékeztek Arany Jánosról Egervölgyön

Egervölgy- A Suli Harmónia -2007 Gyermekeket Segítő Alapítvány minden tagiskolájában megemlékeztek - illetve a napokban megemlékeznek – Arany Jánosról, születésének 200. évfordulójának alkalmából.

Civil Tudósítónktól

Az egervölgyi iskolában Ekker Anna, Gombor Gréta és Gombor Kitti 7. osztályos tanulók prezentációt készítettek Arany János életének főbb állomásairól, munkásságáról, műveiről, melyet be is mutattak társaiknak, tanáraiknak. Mona Cintia 6. osztályos tanuló elszavalta a Walesi bárdok című verset, Arany János talán legismertebb balladáját. Vörös Rebeka szintén hatodikos diák a Toldi című műből adott elő egy részletet. Az énekkarosok a pedagógusok közreműködésével elénekelték a Nemzetőr dalt, a költő megzenésített versét.

Gombor Gréta, Ekker Anna, Gombor Kitti, Mona Cintia, Vörös Rebeka. Fotó: Péntek Enikő

Az Arany emlékévben további programokat terveznek az iskolában. Több fordulós irodalmi vetélkedőt indítanak, s a kicsik is készítenek illusztrációkat a költő műveihez, így a folyosón elhelyezett munkák száma folyamatosan bővülhet. A tavasszal megrendezendő hagyományos szavalóversenyen is előnyben részesítik majd Arany János verseit. A program célja az, hogy méltón emlékezhessenek meg egyik legnagyobb költőnkről, s azok is betekintést nyerhessenek munkásságába, akik irodalomból csak később tanulják életművét.

 

 

 

 

 

Péntek Enikő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!