Civil

2017.03.17. 09:05

Metszik a Tündérkert őshonos gyümölcsfáit Vasalján

Vasalja – A Tündérkertben lévő fák, két év eltelte után akkorára növekedtek, hogy a metszési munkálatokat el kellett kezdeni. Mivel őshonos gyümölcsfákról van szó, nem maradhat el a szakember segítsége.

Civil Tudósítónktól

Sipőcz Norbert kertész, Szávai Gyula, Gombás György, Gombás Imre, Gombás Alajos polgármester

Sipőcz Norbert kertész szakszerűen elmagyarázta, mit kell tenni a gyümölcsfákkal, hogy megfelelő termést hozzanak, és gyönyörű lombkoronával várják a kis tulajdonosukat. Pontos tájékoztatást kaptak a gazdák arról, hogyan kell a fák tövénél kialakítani a földet, mikor fontos a szerves trágya, vagy milyen műtrágyát lehet alkalmazni. Nem mindegy, hogy savas, vagy lúgos irányba tolódik el a föld szerkezete. A törzs körüli föld fellazítása, kapálása, öntözése is elmaradhatatlan. Az ismertetés után a metszési munkákat végezték Szávai Gyula segítőjével.

Gombás Imre, Szávai Gyula, Sipőcz Norbert, Gombás György

Ezt követően a polgármester és a tulajdonosok megbeszélték, mikor végezzék a fák tövének kialakítását, mennyi szerves, vagy műtrágyát vásároljanak?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!