Civil

2017.04.10. 08:33

Jubilált a német asszonykórus Alsószölnökön

Alsószölnök - Zsúfolásig megtelt április első szombatján a kultúrház, melynek színpadán együtt ünnepeltek a legkisebbek és az érett menyecskekorú Alsószölnöki Német Asszonykórus tagjai.

Civil Tudósítónktól

A képzeletbeli tortán ezúttal húsz gyertya égett, 1997 februárjában tizenketten álltak csokorba, célul kitűzve, hogy megőrizzék az anyanyelvi dalokat, s majdan azokat megismertessék az utókorral.

Fotó: Horváth R. László

Az ünnepnapon tizenheten álltak a színpadon, s az ünnepelt adott ezúttal ajándékot, akiket Monek Zsolt polgármester igen nagy szeretettel köszöntött. A három ország határán átnyúló, Őrség-Raab-Goricko tájegységben élők e napon, Czuczainé Skaper Hilda kórusvezetővel együtt megemlékeztek mindazokról is, akik e jeles évfordulót már az „égiek kórusában” ünnepelték.

A születésnapi rendezvényen a helybeliek mellett fellépett a Pornóapáti Nemzetiségi Tánccsoport, akik polkát járva ragadtatták tapsra a nagyérdeműt.

Szerző: Horváth R. László/civil

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!