Civil

2017.04.12. 08:50

Könyvtár a séi telefonfülkében

Sé - A Költészet napját 1964 óta József Attila születésnapján, április 11-én ünneplik.

Civil Tudósítónktól

Ebből az alkalomból nyitott ki a „könyvtár” a telefonálásra már alig használt Szabadság utcai fülkében. A könyvek közül bárki szabadon választhat, vihet! A szervezők remélik, hogy az olvasást népszerűsítő akcióban valamennyi könyv új gazdára, új olvasóra talál.

A szabad könyvtároló ötlete nem ismeretlen Sében. A faluházban már évek óta működik egy polc, amelyről bárki vihet el, vagy hozhat rá könyvet, ha arra már otthon nincs szükség. A gondolat a Wekerlei Kultúrház és Könyvtár ötletén alapul. A polc működik! Egyszer egy rajzszakos egyetemista egy egész sorozatot talált rajta festők életéről. Nagy volt az öröm, hogy így tudta bővíteni saját könyvtárát.

Fotó: Pataki András

Az utcai tárolók rendszere Nyugat-Európában már régóta ismert és népszerű, Angliában leggyakrabban telefonfülkéket rendeztek be könyvtárolónak. Most Sében is megpróbáljuk a könyvcserélés újabb módszerét.

A könyvtárolót Scháb Eszter könyvtáros tartja rendben. Mindig lesz újdonság, hiszen a lakosság adakozó kedve is töretlen.

Nyitvatartási idő nincs!

Szerző: Pataki András/civil

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!