Civil

2017.05.30. 10:48

Jáki eredménycsokor a tanulmányi versenyekről

Ják - A Jáki Nagy Márton Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola diákjai jó néhány dobogós helyezéssel tértek haza az elmúlt időszak tanulmányi versenyeiről.

Civil Tudósítónktól

 

A két kis elsős lehet a legbüszkébb, mert a Bükön rendezett kistérségi matematika és magyar versenyt megnyerték. Matematikából Pula Hunor bizonyult a legjobbnak, a nyelvtan verseny győztese Ringhoffer Petra lett. A képzeletbeli dobogó 3. fokára állhatott fel szövegértésből a 3. a osztályos Dobos Attila. Horváth Arnold a 4. a-ból szintén 3. helyezést ért el.

Vasszécsenyben rendezték meg az Ambrózy versmondó versenyt. A kiírás szerint természetről szóló költeményt szavalhattak el a kisdiákok. Németh Enikő a 4. b osztályból az alkalomhoz illően, virágkoszorút viselve gyönyörűen mondta el versét, ezzel kivívta a zsűri elismerését és 2. helyezést ért el. Az 1. a-ból Ekbauer Milán különdíjat érdemelt ki.

A tudásbajnokság megyei fordulójáról a negyedikesek szép helyezésekkel térhettek haza. Bíró Dávid 4., Bernáth Ákos 5., Varga Borbála 7. helyezett lett.

A MATALENT tehetségkutató országos versenyen „Tehetségígéret” kategóriában Horváth Arnold 2. , Kondora Kristóf 4., Óvári Ákos 6. helyen végzett.

A képen felső sorban: Németh Enikő, Bányai Katalin, Dobos Attila, Kondora Kristóf, Óvári Ákos, Boda Angéla, Horváth Eszter, középső sorban Horváth Arnold, Bernáth Ákos, Bíró Dávid, Kecskés Alexa
alsó sorban: Varga Borbála, Pula Hunor, Ringhoffer Petra látható.

 

A felsős tanulók sem maradtak le az alsósoktól. Szombathelyen a Brenner iskolában rendezett Finta Sándor Emlékversenyen felsős versmondók jeleskedtek. A hetedikes Boda Angéla ezüst, az ötödikes Kecskés Alexa pedig bronz minősítésnek örülhetett.

Országos történelem versenyen Kis Géza a hatodik osztályból 11. lett. Horváth Eszter a hetedik évfolyamról szintén országos megmérettetésen vett részt biológiából, ahol az előkelő 5. helyezést szerezte meg.

A jáki diákok ezzel az eredménycsokorral örvendeztették meg szüleiket és tanáraikat.

 

Weidinger Veronika

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!