Civil

2017.05.20. 07:14

Könyvbemutató a fatimai jelenések centenáriumán

Szombathely - Michael Hesemann „Fatimai titkai” című könyvét nagy sikerrel mutatták be a Premontrei Gimnázium dísztermében.

Civil Tudósítónktól

Május 17-én, a Premontrei Gimnázium dísztermében, ünnepélyes keretek között mutatták be Michael Hesemann német történész legújabb könyvének magyar fordítását, amely a fatimai jelenések 100. évfordulójára jelent meg. A Fatima titkai című kötet a Magyar Nyugat Könyvkiadó gondozásában, Dr. Perger Gyula püspöki referensnek, a Szily János Egyházmegyei Gyűjtemény és Látogatóközpont igazgatójának a kezdeményezésére és az ő szakmai lektorálásában, Laki Ferenc fordításában kerül az olvasók kezébe.

A nagy érdeklődés mellett megrendezett könyvbemutatón Dr. Gyurácz Ferenc, a kiadó igazgatója köszöntötte a dísztermet megtöltő hallgatóságot. Ezt követően Dr. Perger Gyula atya ismertette a Szűzanya által a fatimai pásztorgyermekeknek átadott három titok tartalmát és jelentőségét, valamint az 1517-es, az 1717-es és az 1917-es évek eseményeit, majd Laki Ferenc mutatta be a könyv gondolatmenetének főbb szálait.

Fotó: Fábián Tamás

A jelenlévők megismerték a pokol szörnyű látomását megjelenítő első titok, az oroszországi kommunizmus és az újabb világháború közeledő veszélyére utaló második titok, valamint a XX. század és napjaink keresztényüldözését, és az egyház legújabb kori vértanúságát drámai képekben megjósoló harmadik titok szövegét és tartalmi részleteit. A kis látnokgyermekek, Jácinta, Ferenc és Lúcia életútjának ismertetése után a korabeli sajtóbeszámolók és szemtanúk leírásai a fatimai jelenéseket széles körben hitelesítő Napcsoda eseményeit jelenítették meg. A könyv gondolatmenetét követve párhuzamosan mutatta be a fordító az 1917-es év két eseménysorozatát: a Szűzanya jelenéseit a portugáliai kis faluban, Fatimában, valamint az Oroszországban, Szentpéterváron készülődő kommunista hatalomátvételt. Végül a Vatikánban sokáig féltetten őrzött harmadik titok értelmezési lehetőségeiről is szó esett, amelyek már a jelenkorra mutatnak, és a civilizált világunkat ma fenyegető veszélyekre irányítják rá a figyelmet.

A rendezvény ünnepi hangulatát Osztrositsné Császár Erzsébet énekművészete, valamint Gyurácz Eszter fuvola- és Harangozó Marcell gitárjátéka alapozta meg.

A könyvbemutatót követően a szaklektor és a fordító dedikálták a könyvet.

Fábián Tamás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!