Civil

2017.06.11. 20:15

Dalostalálkozó négy kórussal Lukácsházán

Lukácsháza - Vasárnap délután megtelt a lukácsházi Közösségi Ház nagyterme. A hagyományos pünkösdi dalostalálkozóra négy kórus érkezett.

Civil Tudósítónktól

„Mondd meg nekem, mit dalolsz, megmondom ki vagy. A bennünk rezgő dallamok olyat vallanak felőlünk, amit semmi lélekelemzés nem hoz felszínre. Bevilágítanak a lélek rejtett zugaiba, ahová másképp nem férkőzhetünk.”

Horváth Jánosné Kodály Zoltán szavait idézve köszöntötte a találkozó résztvevőit, meghívott vendégeit és a közönséget, ezzel is emlékezett a zeneszerző halálának 50. évfordulójáról.

Ezután Dr. Kapiller Sarolta mondta el ünnepi gondolatait, hangsúlyozta, hogy pünkösd arra figyelmeztet, hogy volt egy pillanat, amikor megszületett az ősegyház, ez adja a mai rendezvény szakrális hátterét. Mindannyian ugyanazon kultúrához tartozunk, magyarként és keresztényként, minden szinten meg kell találnunk helyünket.

A dalostalálkozón fellépett a gyöngyösfalui Szent Márton Templom Kórusa, a rumi Plect RUM Gitárklub, a kőszegszerdahelyi Vadrózsa Népdalkör, és a szombathelyi EBI Csiribiri Kórus.

A találkozót közös éneklés zárta. Móricz Iván vezényletével a mintegy hetven kórustag népdalcsokrot énekelt a szép számú közönségnek.

Virág Zsuzsa

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!