Civil

2017.06.02. 10:24

Már a nyarat tervezi a csehimindszenti önkormányzat

Csehimindszent – Május végén ülésezett Csehimindszent képviselő-testülete, megvitatva a beszámolókat, előterjesztéseket és egyéb, időszerű önkormányzati feladatokat.

Civil Tudósítónktól

A kis község önkormányzata szólt a sikeresen megszervezett nyárváró eseményekről, melyekhez a közösség óriási hajtóerőt adott. A Mindszenty Túrán a résztvevők - hitük és tiszteletük jeléül - Vasvár határától Csehimindszentig, Mindszenty bíboros szülőfalujáig gyalogoltak. Ezután került szóba Csehimindszent egyik büszkesége, a falut körülölelő, festői Bükkföldi-hegy, ahol az önkormányzat a revitalizációs programban két hektár területet vásárolt, hogy azt 200 őshonos gyümölcsfával telepítse be.

Tárgyalt a képviselő-testület a közösséget felvidító, nyarat kísérő programok és rendezvények megszervezéséről. A helyi és a környező falvakból Csehimindszentre járó iskolások és óvodások örömére az önkormányzat gyermeknapot szervez színes, élményekben gazdag programokkal. Kitűzték a zenés, táncos előadásokkal, finom ételekkel, italokkal tarkított falunap időpontját, amelyre a falu lakosai eddig is egy emberként készült.

A gyalogos zarándokok népes csoportja a Jeli arborétumba is betért

Fotó: Gaálné Pápai Viktória

Az ülés résztvevői egyértelműen döntöttek arról, hogy Csehimindszent, a hagyományokhoz híven képviselteti magát - a falu életét, szépségeit, nevezetességeit tükrözve - a „mindszent” elő- és utónevű települések kulturális és sporttalálkozóján, amely csoporthoz az évek során külföldi települések is csatlakoztak. A delegáció Mátramindszentre utazik az idén ez a település ad helyet a nemzet összetartozását hirdető rendezvénysorozatnak.

 

 

Gaálné Pápai Viktória

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!