Civil

2017.07.02. 13:40

Járdát és játszóteret adtak át a kőszegszerdahelyi falunapon

Fergeteges falunapi rendezvényen vehettek részt szombaton a település lakosai.

Civil Tudósítónktól

A délelőtt folyamán nősök-nőtlenek (0-3) és Kőszegszerdahely-Velem női (3-0) labdarúgó-mérkőzésen szurkolhattak az érdeklődők.

Takács Péter polgármester és Ágh Péter országgyűlési képviselő a szalagátvágáskor

Ebéd után Ágh Péter országgyűlési képviselő avatta fel a kompenzációs összegből (adósságmentes települések fejlesztési támogatása) elkészült Kőszegi utcai járdát, valamint a saját erőből létrehozott játszóteret. Ágh Péter köszöntötte a jelenlévőket, majd elmondta, hogy nagyon örül a kőszegszerdahelyi lakosok összefogásának, melynek hatására folyamatosan fejlődik a falu. A település a kompenzáció keretében csaknem 20 millió forintos támogatásban részesült, valamint részese a hat települést érintő, közel 250 millió forintos csapadékvíz-elvezetés projektnek is.

A szalagátvágás után a gyerekek azonnal birtokba vehették a játszóteret. Az elsők között ült az új hintába Habda Helén, akinek édesanyja, Sarlai Zsuzsanna elmondta, hogy a szülők nagyon örülnek, hogy ilyen szép környezetben játszhatnak a gyermekek. Helén most tanulta meg, hogy egyedül is remekül tud hintázni, nem feltétlenül szükséges, hogy apa vagy anya lökje a hintát. Már egyeztették is az anyukák, hogy a nap melyik szakában jönnek együtt, hozzák a gyerekeket. Míg ők beszélgetnek, megosztják a neveléssel kapcsolatos tapasztalataikat, addig a gyerekek játszhatnak a biztonságos játszóeszközökön.

Az elsők között ült az új hintába Habda Helén

Az átadó után az önkéntes tűzoltó egyesület habpartival kedveskedett a gyerekeknek, majd kulturális műsorok következtek. A közönség láthatott táncot, színdarabot, hallhatott mesét, verset, zenés előadásokat.

Az idő ugyan kissé esősre fordult estére, de a bál nem maradhatott el, hiszen idén elkészült a közösségi ház udvarán lévő sátor fedése is, így önfeledten szórakozhattak a bálozók.

Szöveg és fotó: Simigla Ildikó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!