Civil

2017.07.03. 17:11

Tornagyakorlatok négy napon át

Ják - Tanévzáró után egy héttel ismét benépesült a jáki iskola tornaterme. Elkezdődött a már hagyományos tornatábor.

Civil Tudósítónktól

A négy nap változatos programokat ígért. A délelőttök általában edzéssel teltek, ahol a kemény munka mellett megfért a játék, a vidámság, a bohóckodás is. Persze készülni kellett a csütörtök délutáni háziversenyre is, ahol mindenkinek - a kezdők kivételével- önállóan összeállított, egyéni gyakorlatot kellett bemutatni.

A hétfő délelőtti háromórás edzés után jól esett az ebéd a helyi étkezőben. A lányok a fáradalmakat a Savaria Moziban pihenték ki. Kedden Büköt célozta meg a társaság, a Napsugár Játszóházat. A kicsik számára az út is kalandos volt, busz, vonat, majd gyaloglás a rekkenő hőségben. Már ez is felért egy állóképességi edzéssel. A helyszínen a hatalmas trambulint felfedezve minden fáradságról elfeledkeztek a tornászlányok. Időnként még edzőjüket is ámulatba ejtve akrobatikáztak. S ha ezt nagy sokára megunták, jöhetett a korizás a műjégen vagy a vízibiciklizés. A hőség miatt a szerdai napra tervezett gyalogtúrát strandolásra cserélte a csapat. A torna itt sem maradt el, füvön, vízben, levegőben pörögtek a szaltók, a vízigombócok. A legtöbb kicsi megtanulta a fejesugrást is. Amiért plusz csillag járt. Ugyanis a tábor ideje alatt ügyességi versenyekben és erőt, kitartást igénylő feladatokban jeleskedhettek a lányok, amiért csillag került a nevük mellé. A kézenjárást még a medence partján is gyakorolták, hogy jobban menjen.

Az utolsó nap délelőttjét a tornateremben töltötte a társaság, a talaj- és gerendagyakorlatokon végezték el az utolsó simításokat. Egy helyi pizzéria hűs teraszán várta őket az illatozó pizza és a gyöngyöző bodzaszörp. Teli hassal ugye nem lehet tornászni, ezért a csendespihenő következett, amihez a tornaszőnyegek biztosították a puha közeget.

A versenyre két segítő érkezett, akik jáki tornászok voltak és azóta is sikerrel űzik ezt a gyönyörű sportágat, Papp Katalin és Németh Veronika. Ők voltak a pontozóbírók. A versenyen minden kislány kitett magáért. Négy csoportban zajlott a megmérettetés. Első helyezettek: Osztronkovics Míra, Horváth Laura, Tóth Bernadett és Németh Enikő lettek. A plusz feladatok értékelésénél szintén Németh Enikő lett az abszolút győztes. Ajándék mindenkinek jutott, a plüssmackótól a színes jegyzetfüzetig. Persze legbüszkébbek a nyakukba került érmekre voltak.

Weidinger Veronika

Címkék#civil#Ják
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!