Civil

2017.08.29. 06:40

Horgászverseny Mészáros Béla emlékére

Vassurány - Szombaton horgászok vették körül a vassurányi halastavat. Mészáros Károly ötödik alkalommal hirdetett horgászversenyt a vassurányiak számára, mellyel édesapja emlékének tisztelgett.

Civil Tudósítónktól

Mészáros Béla a Vas Megyei Munkás Horgász Egyesület tagjaként hosszú évtizedeken át járta a közelebbi és kissé távolabbi horgászhelyeket. A horgászat szeretetét, csínját-bínját fiának is átadva hódolt csaknem ötven évig hobbijának.

A rá emlékező horgászversenyre idén húszan neveztek. Csak vassurányiak indulhattak, a helyszín a helyi halastó volt.

A szervező a hagyományokhoz híven katlanban, üstben megfőzte a babgulyást, közben beszélgettek, söröztek a résztvevők. Az evés-ivás "kellékeit" minden alkalommal a horgászok adják össze a nevezési díj fejében.

Fotók: Novákné Udvardi Hajnalka

Fél kettőkor véget vetettek a halfogásnak, közösen elfogyasztották a babgulyást, majd jött a nap fénypontja, a mérlegelés. Ezután természetesen az összes halat visszaengedték a tóba, majd kiosztották a megérdemelt kupát, érmet és oklevelet. Idén már második éve a Palkó család uralta az első két helyet. Tavaly Palkó Dia lett az első, édesapja, Palkó László a második. Idén csupán a sorrend változott, apa és lánya helyet cserélt, három kiló hatvan deka hallal idén Laci lett az első. A harmadik helyett pedig ifj. Völfer Tibor szerezte meg.

Az égieknek hála az időjárás is kedvezett ennek kedves és egyben jó hangulatú rendezvénynek, mely a megemlékezésen túl egy újabb lehetőség a falu közösségének erősítésére, a kikapcsolódásra, szórakozásra.

 

Novákné Udvardi Hajnalka

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!