Civil

2017.09.05. 13:01

Mozogni és jubileumra hívnak a civilek szeptemberben

A Vas Megyei Civil Információs Centrum az ősz kezdetén is lehetőséget adott hagyományos sajtóreggelijén a civil szervezeteknek programjaik bemutatására.

Civil Tudósítónktól

Az idei tanévben ünnepli fennállásának 100. évfordulóját a Kanizsai Dorottya Gimnázium, mely egész évben programokat kínál minden korosztály számára. Havonta új kiállítással mutatkoznak be az iskola volt és jelenlegi művészei, valamint folytatódik a nagy sikerű Tea és Tudomány sorozat, ahol egykori tanulók mesélnek diákéletükről. Az iskola természettudományos laborja is csatlakozik a programhoz, ahogy sportversenyek, gálaműsor és további, más tematikájú tárlatok is várják majd az érdeklődőket.

A gimnázium ad helyet az idén 25. alkalommal megrendezendő, európai kulturális tanár-diáktalálkozónak, az Euroweek-nek. Az egyhetes program során húsz ország mintegy 200 delegáltjának lesz lehetősége megismerni egymás kultúráját és nemzeti értékeit. A programokat a szintén 25. jubileumát ünneplő KDG Baráti Köre széleskörű civil és szakmai összefogással valósítja meg.

Nagy Krisztina, Katona Péter, Kívés István, Döméné Király Gabriella, Merklin Ferenc, Lengyelné Molnár Mária, Szakács Zsanett Fotó: Simon Ádám

Szeptemberben a sporté lesz a főszerep a civil életben: a Sakura Egyesület immár harmadik alkalommal szervezi meg Vas megye egyetlen hosszú távú gyalogos teljesítménytúráját, ahol a résztvevők akár száz kilométeres távon is próbára tehetik kitartásukat. A Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület negyedszerre várja futófesztiváljára a profi és amatőr sportolókat, ahol a félmaraton mellett rövidebb távokon is lehetőség lesz részt venni. Fontos, hogy jelentkezni szeptember 11-ig lehet az egyesület honlapján.

Celldömölkön a Ság Hegy Térsége Turisztikai Egyesület szervez hegyet körbekerülő biciklitúrát, mellyel egyidőben alternatív programként nordic walking túra is indul. A programra a csend, a nyugalom, a festői természeti környezet iránt érdeklődőket várják. Az eseményt az Európai Mobilitási hét keretében rendezik meg, a celldömölki önkormányzattal együttműködve.

Simon Ádám

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!